Hatodik alkalommal is sikeres járási mentőcsoport gyakorlaton vettek részt a budaörsi tűzoltók

(Budaörs, 2019. május 21. – Budaörsi Infó) A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület hatodik alkalommal vett részt 2019. május 18-án járási mentőcsoport gyakorlaton. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége több Pest megyei település járási mentőcsoportjának tartott éves gyakorlatot Pilisszentivánon a Slötyi tónál, ahol egyesületünk a budakeszi Vadas Járási Mentőcsoport részeként működött közre.

 

 

A budaörsi lánglovagok mellett a biatorbágyi, a pátyi és a zsámbéki önkéntes tűzoltók alkotják a Vadas Járási Mentőcsoportot, amely városi kutató és mentő, műszaki mentő képességgel bír.

A hatékony megelőzés, felkészülés és beavatkozás alapja, hogy az események kezelésében érintett szervek, szervezetek ismerjék a települések valós veszélyeit. A járási mentőcsoportok 2013-ban azzal a céllal jöttek létre, hogy az adott járás területén – együttműködve a hivatásos szervekkel – megakadályozzák és felszámolják a katasztrófákkal járó károkat, következményeket.

 

 

tuzoltojarasibemutato (1)

 

A járási mentőcsoportok a nemzeti minősítési rendszer keretein belül 2013-ban rendszerbeállító gyakorlaton vettek részt, ezt követően 2014-ben sikeresen megszerezték a nemzeti minősítést, melyet ötévente kell megújítani. A megszerzett ismereteket szinten kell tartani, amire az ilyen jellegű rendezvények kiválóak amellett, hogy nagyon jó alkalom az egyesületek, civil és karitatív szervezetek közötti együttműködés kialakítására.

 

 

tuzoltojarasibemutato (2)

 

A gyakorlaton öt állomáshely várta a résztvevőket, akiknek a szituációs feladatokon tűzoltási, vízkár elhárítási, kétféle műszaki mentési, vízből személykutatás és mentési tevékenységet kellett szakszerűen végrehajtani csapatmunkában.

 

 

tuzoltojarasibemutato (3)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.