Négynapos ingyenes helytörténeti és kulturális fesztivált rendeznek Újbudán

Négynapos helytörténeti és kulturális fesztivált rendeznek Ablak a Bartókra címmel május 30. és június 2. között Újbudán – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

Az ingyenes fesztiválon nemzetközi táncprodukciók, performanszok, homlokzatvetítések, kiállítások, műtermi kalandozások és városi játékok is várják az érdeklődőket a környék alkotó- és kiállítótereiben – írták.

A rendezvény egyebek mellett a Bartók Béla út és környéke kulturális életének, illetve helyszíneinek – köztük egykori központjának, a Hadik kávéháznak – állít emléket, valamint az azóta átalakult, de újra nyüzsgő kulturális helyszínek bemutatására vállalkozik.

A látogatók megismerkedhetnek a Bartók Béla út korábban üresen álló, mára közösségi vagy művészeti térként működő helyszíneivel, magyar és nemzetközi előadóművészek produkcióit tekinthetik meg, vezetett sétákon ismerkedhetnek a környék történelmével és interaktív kiállításon tesztelhetik saját kreativitásukat.

A programok között szerepel Willi Dorner Bodies in urban spaces című performansza, amely a városi terek és az ember viszonyát ábrázolja.

A Secret Mapping Experiment használaton kívüli épületeket és természeti képződményeket öltöztet különleges fénykosztümbe. A Kiégő Izzók nevű művészeti csoport rendhagyó vizuális kalandra invitálja az érdeklődőket. Lesz helytörténeti séta a Budasteppel, interaktív városi hangjáték és képzőművészeti vacsoraprojekt is – olvasható a közleményben.

A fesztivált a Bartók-negyed fenntartója, az Eleven Blokk Alapítvány szervezi. A 2013-ban alapított Bartók-negyed egy városi hálózat, amely hosszú ideig üresen álló ingatlanokban tart fenn közösségi tereket és szervez programokat. A Bartók Béla út közvetlen szomszédságában nyolc helyiséget üzemeltet, csaknem 1000 négyzetméteren, ahol harminc, a legkülönbözőbb területekről érkező fiatal művész és kreatív végzi napi munkáját.

A programokról bővebben a www.bartoknegyed.hu internetes oldalon lehet olvasni.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.