Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét és induló kreatív pályázata

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához, az Európai Mobilitási Héthez csatlakozva idén is meghirdeti az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát, amely a gyaloglásra ösztönöz.

 

Az ITM MTI-nek küldött vasárnapi tájékoztatása szerint az idei Európai Mobilitási Hét a gyalogos közlekedési lehetőségek sokféleségére hívja fel a figyelmet.

A kampány szlogenje – “Sétálj velünk!” – arra bíztat, hogy mindenki találjon helyet napi életvitelében egy kis mozgásnak. Egy kutatás szerint napi 20-25 perc tempós séta akár évekkel is megnövelheti az ember élethosszát – írták.

A kreatív pályázat kiírói olyan alkotásokat várnak, amelyek a természetes és épített környezet védelmére, az egészségre gyakorolt hatásokra, a kedvező élettani következményekre hívják fel a figyelmet.

A pályázókat három nevezési kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott kreatív alkotás), korcsoportonként jutalmazzák.

A pályamunkákat levélküldeményként vagy csomagként 2019. július 15. éjfélig kell postára adni, vagy ugyanezzel a határidővel lehet elektronikusan beküldeni. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.