Nyolc színházi bemutató lesz Budaörsön az új évadban

(Budaörs, 2019. május 14. – Budaörsi Infó) Az idei Budaörs Fesztiválon jelentette be a Budaörsi Latinovits Színház színház a 2019/20-as évad terveit. Berzsenyi Bellaagh Ádám igazgató elmondta, nyolc bemutatóval készülnek, folytatódnak ifjúsági és nyugdíjas programjaik és ismét lesz a műsorban két családi valamint két kicsiknek szóló premier is.

 

 

Szeptember végén Szép Ernő Kávécsarnok / Május című műveit Koltai Róbert főszereplésével, Kovács Kristóf rendezésében, koprodukcióban a Gózon Gyula Kamaraszínházzal viszik műsorra.

Októberben először a Városi Ifjúsági klubban tartanak bemutatót – Beck Andrea A titoktündér című, óvodásoknak és kisiskolásoknak íródott darabját Kuthy Ágnes rendezésében, a Kecskeméti Ciróka Bábszínházzal koprodukcióban -, majd a nagyszínpadon a családok számára Lakner Artúr Édes mostoháját Szemán Béla rendezésében, Lőkös Ildikó dramaturg közreműködésével, együttműködésben a Múzsák Társulattal. A hónap legvégén pedig megtartják a színház történetének első osztályteremszínházi bemutatóját, Holger Schober Apa, anya, fiú, lány című darabját Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezi és természetesen kiemelt színházi nevelési program kíséri.

 


A színház társulata: Bohoczki Sára, Böröndi Bence, Bregyán Péter, Chován Gábor, Ilyés Róbert, Páder Petra, Spolarics Andrea és Takács Kati. A következő évadban is fellépnek vendégszínészek.


 

Decemberben Kurt Weill – Bertolt Brecht Koldusoperája kerül műsorra Fehér Balázs Benő rendezésében – Bicska Maxi szerepében Brasch Bence -, februárban pedig ismét elsősorban az általános iskolás korosztályhoz szólva Tengely Gábor rendezésében Lewis Carroll Alíz Csodaországban című klasszikus meséjének kortárs családi bemutatóját láthatjuk. Márciusban a szezon második saját, óvodásokat és kisiskolásokat célzó bemutatójára, a Kolozsi Angéla által írott és rendezett Kozmosz-szösz premierjére kerül sor.

 

BLSz_alfoldi_robert_

Áprilisban Beaumarchais Figaro házasságát rendezi Alföldi Róbert.

Az ország két kiváló gyerekszínházából az új évadban is hívnak vendégelőadásokat Budaörsre: a veszprémi Kabóca Bábszínházból A kiskakas gyémántfélkrajcárját, az egri Harlekin Bábszínházból pedig a Diótörőt és a Pom Pom meséit.

Folytatódik a Szellemidézés című, a közelmúlt színházi világával foglalkozó vetítős-beszélgetős kávéházi sorozat a Majorban.

 

BLSz_2019_20

 

Továbbviszik a színházi nevelési programot is, melynek keretében nem csak háromlépcsős foglalkozásokon vehetnek részt a diákok, hanem egyéb választható, egyedi alkalmakon is. Sőt, felnőttek számára is szerveződnek előadásokat kísérő események, nyáron pedig napközis tábor várja a kicsiket.

Még idén is hátravan egy bemutató: május 17-én Enn Vetemaa Vacsora öt személyre című darabját Böröndi Bence rendezésében Páder Petra, Lengyel Benjámin e.h., Spolarics Andrea, Ilyés Róbert és Chován Gábor szereplésével mutatja be a Latinovits Színház a budaörsi PostArt közösségi térben.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.