Sikeresen zárult a XIX. Virágok Vetélkedése Budaörsön

(Budaörs, 2019. május 10. – Budaörsi Infó) Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozója volt Budaörsön Domokos Pál Péter Emlékére 2019. május 7-én.

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a találkozót, mely ötnapos rendezvény második fordulójának és a gálaműsorának is helyszíne volt.

A nyílt találkozóval a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános-és középiskolás és főiskolás korú növendékeknek kínált versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

viragokvetelkedese2019w

viragokvetelkedese2019h

Nevezni csak népdalokkal vagy népi gyermekdalokkal lehetett. Főleg régi stílusú magyar népdalok, vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várta a zsűri önálló előadásban és népviseletben.

viragokvetelkedese2019f

viragokvetelkedese2019b

Értékelési szempontok voltak a tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

A bemutató után, amíg a zsűri felkészült a hallottak korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltötték az időt.

viragokvetelkedese2019d

viragokvetelkedese2019

viragokvetelkedese2019ffj

viragokvetelkedese2019g

A rendezvény főszervezőjével Tündik Tamással hamarosan olvashatnak egy hosszabb portré interjút, amelyben a Virágok Vetélkedésének kezdeti éveiről is mesél majd.

viragokvetelkedese2019e

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.