Két hétre bezárják a Keleti pályaudvart – módosul a vonatok menetrendje

(Budaörs, 2019. május 7. – Budaörsi Infó) Karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar, emiatt számos – többek között a Budaörsöt is érintő, Budapest–Győr–Hegyeshalom között közlekedő – vonat menetrendje, útvonala és végállomása is módosul. A lezárás idején a vonatok nem érintik a Keletit, minden járat induló- és végállomása más pályaudvarokra és állomásokra kerül át.

 

 

A MÁV Zrt. által kiadott közlemény szerint a lezárás érinti többek között a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely, a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza, valamint a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalat. Felhívták a figyelmet: a lezárással kapcsolatos információk elérhetők a www.mav.hu/keleti oldalon.

A Keleti pályaudvar teljes lezárásakor olyan előre tervezett karbantartási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és a peronokon, amelyeket csak akkor lehet kivitelezni, ha szünetel a vonatforgalom – olvasható a közleményben.

 

Baross_ter_Keleti_bkv_4_metro

 

A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, javul a menetrend, csökken a műszaki üzemzavarok száma – olvasható a közleményben.

A két hét alatt javítják a vasúti pályát a pályaudvar teljes hálózatán, és a csarnok egész területén újraaszfaltozzák az utasperonokat. Karbantartják a teljes állomás felsővezeték-hálózatát, a biztosítóberendezést, az energiaellátási hálózatot és a térvilágítást. Új utastájékoztató LED-kijelzőfalat telepítenek a csarnokba, lebontják a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat, kicserélik a padokat, a szeméttárolókat és az utastájékoztató piktogramokat. Helyreállítják a károsodott falakat a csarnokban és az utasforgalmi területeken. Virágosítják és rendezik a főbejárat, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületeket.

A részletes vágányzári menetrend megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu honlapon.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Módosított menetrend – Budapest–Győr

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.