Közösen ünnepeljük a bretzfeldiekkel testvérvárosi kapcsolatunk 30. évfordulóját

(Budaörs, 2019. május 2. – Budaörsi Infó) Közel 200 vendég érkezik a németországi Bretzfeldből 2019. május 3-án Budaörsre, hogy együtt ünnepeljük a két település testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóját. A bretzfeldiek vasárnapig élvezik a város vendégszeretetét és részt vesznek a Budaörs Fesztivál programjain.

 

 

Bretzfeld és Budaörs 1989-ben írta alá ünnepélyes keretek között a testvérvárosi okmányokat. A német város kiválasztása nem volt véletlen, hiszen a II. világháborút követően a Budaörsről elűzött családok nagy része Bretzfeld környékén talált otthonra.

Az együttműködés a kulturális és oktatási kapcsolatokon túl a közigazgatás és a gazdaság területeire is kiterjed. Rendszeresek emellett a találkozók, és a kapcsolatok építése a budaörsi intézmények és a civilszervezetek részéről is.

A kapcsolat évfordulóit nagyszabású ünnepségekkel tette mindkét település emlékezetessé az elmúlt évtizedek során. Idén a 30 éves ünnepségre kerül sor, amelyet amelyet mindkét településen megrendeznek május folyamán.

 

 

A testvérvárosi találkozó programjából

 

2019. május 3., péntek

Délelőtt kötetlen nemzetiségi programok lesznek a Heimatmuseumban, kiállítás megtekintése, hagyományok bemutatása, budaörsi iskolások műsora.

 

17.00 Hivatalos ünnepség a Jókai Mór Művelődési Házban

Polgármesteri beszédek, a testvérvárosi együttműködés megerősítése oklevél aláírásával, ajándékozás és elismerések átadása.
Fellép: Lyra Dalkör, bretzfeldi és budaörsi fúvószenekarok, bretzfeldi tangoharmónika zenekar

 

2019. május 4., szombat

A Budaörs Fesztivál keretében délelőtt a Szabadság út lezárt szakaszán a Bretzfeld sátorban bemutatkozik a bretzfeldi gasztronómia.

12.30-13.45 A nagyszínpadon fellép a bretzfeldi Fúvószenekar és a Tangóharmonika zenekar.

A fesztivál színpadi programjaira mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők és a vendégek.

 

Képek a testvérvárosi kapcsolatunk 25 éves évfordulójáról

Bretzfeld-Budaörs testvérvárosi kapcsolat 25. évfordulójára készült táblaképek, 2014

Összefoglaló a testvérvárosi kapcsolat első 20 évéről

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.