XVIII. „VIRÁGOK VETÉLKEDÉSE” Budaörsön

(Budaörs, 2019. május 1. – Budaörsi Infó) Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozója lesz Domokos Pál Péter Emlékére 2019. május 7-én, kedden 14 órától.

 

 

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a találkozót, mely ötnapos rendezvény második fordulójának és a gálaműsorának is helyszíne.

A nyílt találkozóval a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános-és középiskolás és főiskolás korú növendékeknek kínálnak versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

Nevezni csak népdalokkal vagy népi gyermekdalokkal lehetett. Főleg régi stílusú magyar népdalok, vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várják önálló előadásban és népviseletben.

 

2016_viragok_vetelkedese11

 

Értékelési szempontok: tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

 

 

2016_viragok_vetelkedese15

 

A nevezési lapról egy szabadon választott éneket, majd a zsűri által kiválasztott egy vagy két dalt kell elénekelni.

Domokos Pál Péter tiszteletére a felsorolt dalok közül legalább egy (de minél több) a következő tájegységek egyikéről szerepeljen: Bukovina, Felcsík, Gyimes, Moldva.

Ahol még élnek a helyi énekes hagyományok, az onnan érkezők azokból válasszanak énekeket. A zsűri az általa kiemelteket meghívja az esti gálaműsorba, valamint a legsikerültebb nevezési lapokat és a népviseletet külön jutalmazza.

 

 

17_05_09_Viragok_vetelkedese (3)

 

A bemutató után, amíg a zsűri felkészül a hallottak korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltik az időt.

 

2016_viragok_vetelkedese32

 

Érkezés, regisztráció 7-én kedden 13 órától – 14 óráig a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Központba, (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.)

Megnyitó és köszöntő ének 14:10-ig.

A dalok bemutatása 14:10-től 16:00-ig tart két helyszínen egy időben (színházterem, Galéria terem).

Értékelési szünet kínálással, táncházzal 16:45-ig.

Értékelés 16:45-től. 

(A jelentkezők létszámától függően a műsorban fél órás eltolódás lehetséges.)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.