Komolyan könnyű – Jövő héten Budaörs Fesztivál

(Budaörs, 2019. április 26. – Budaörsi Infó) 2019. április 25-én sajtótájékoztatót tartottak a PostART-on a Budaörs Fesztivállal kapcsolatban. Idén is a komolyan könnyű szórakoztatást helyezik előtérbe a szervezők, rengeteg érdekes és kulturális programmal. 

 

 

A sajtótájékoztatón a jelenlévőket Horváth-Töreki Gergely, a Fesztivál egyik házigazdája köszöntötte.

Majd pedig Wittinthoff Tamás, Budaörs polgármestere köszönte meg előre a szervezést.

 

budaorsfesztivalsajtotajekoztato (2)

Selmeczi Ágnes, a Fesztivál igazgatója idén is sok újdonságot ígért és különleges fellépőket.

 

 

budaorsfesztivalsajtotajekoztato (3)

 

A sajtótájékoztatón a jelenlévőket a Kodachrome zenekar varázsolta el. Velük a Fesztivál hétvégéjén találkozhatnak az érdeklődők a Kálvária téren.

 

 

budaorsfesztivalsajtotajekoztato (5)

Idén május 1-5. között ismét Budaörs lesz a kultúra fővárosa: rengeteg programot kínál a Budaörs Fesztivál: 7 kiállítás, 21 zenei program, kerekasztal beszélgetés, színházi nyílt próba, nyitott műhely, filmvetítések, utcabuli várja a látogatókat.

22. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön.

1 város, 5 nap, 8 helyszín, 35 program, 410 fellépő – a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit – nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem.

A választék és a kínálat rendkívül széles és sokszínű: a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fém szobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, a gyerek programokig minden megtalálható.

A Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatunk ismét Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztivál hangulat várja a közönséget: itt lesz a ToSoDa Projekt, a Bajdázó, és az elmaradhatatlan Kodachrome duo.

A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között: Lovászi Edina, a Soulwave, a skeemers, az aurevoir, az Anna & the Barbies és a Hiperkarma.

A PostART kulturális színtér ad otthont Beck Zoli szerzői estjének, a Fran Palermo, a Goodbye Darjeeling, a Csaknekedkislány, az ék, a Sárik Péter Trió koncertjének, az Ivan & the Parazol akusztikus koncertjének, Pion István és az Unicornis slam poetry estjének, és egy izgalmas kerekasztal beszélgetésnek a mai kor kulturális igényeiről.

Új színfolt a fesztivál palettáján a Malter Vándor Filmfesztivál jelenléte. Mi is velük valljuk: “A magyar mozi menő!”

A Városi Ifjúsági Klubban több kortárs alkotó rövidfilmjét vetítik 2 alkalommal. Vetítések után az alkotókkal találkozhat a közönség.

A képzőművészek jelenléte teszi teljessé a kulturális kínálatunkat: 7 kiállítás nyílik a fesztivál ideje alatt különböző közösségi helyszíneken!

A fesztivál zárásaként a VIVART Budaörsi Sinfonietta előadásában hangzik el Bizet Scsedrin: Carmen-szvit és Ravel: Bolero Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

 

Legyen az élmény mindannyiunké!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.