Húsvét – Ferenc pápa: mindenkinek el kell ítélnie a soha nem igazolható terrorcselekményeket

Ismételten elítélte a Srí Lanka-i robbantásos merényleteket Ferenc pápa a Szent Péter téren húsvét hétfőn délben mondott beszédében, amelyben kijelentette, hogy az embertelen terrorista támadások soha sem igazolhatók.

 

Ferenc pápa olasz nyelvű beszédében ismételten “lelki és atyai közelségét” fejezte ki Srí Lanka népének.

Kijelentette, gondolatban közel van a szigetország katolikus egyházát vezető Malcolm Ranjith Patabendige Don bíboroshoz, valamint a terrorista támadások sújtotta Colombo város egyházmegyéjéhez. A pápa azt mondta, imádkozik a számtalan áldozatért és sebesültért.

“Arra kérek mindenkit, ítélje el ezeket a terrorista támadásokat, amelyek embertelenek, és soha nem igazolhatók” – hangsúlyozta Ferenc pápa, aki már húsvét vasárnapi beszédében is kegyetlen erőszaknak nevezte a Srí Lanka-i robbantásos merényleteket.

A húsvét hétfőn délben, a pápai lakosztály Szent Péter térre néző ablakából mondott beszédében a katolikus egyházfő arra emlékeztetett, hogy Krisztus feltámadásának örömhírét elsőként a nők vitték hírül, a félelmükben bezárkózott férfiak helyett.

Ferenc pápa hangoztatta: a húsvét azt üzeni, hogy a remény fényének el kell oszlatnia a félelmet és a gyászt.

A pápa beszédét az ilyenkor szokásos Mennyek királynője-imádság (Regina coeli) követte, amely húsvéttól pünkösdig az Úrangyala-imádságot (Angelus) helyettesíti.

Ferenc pápa lezárta a húsvéti szertartásokat, amelyeket virágvasárnaptól több százezer hívő és turista követett a Vatikánban.

A pápa következő jelentős programja a május 5. és 7. közötti látogatás lesz Bulgáriában és Észak-Macedóniában.  mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.