Változás a budaörsi adóügyek elektronikus intézésében

(Budaörs, 2019. április 19. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata csatlakozott az ASP országos adószakrendszerhez, ami változást okoz a budaörsi adóügyek elektronikus intézésben.

 

 

A helyi adóügyekben az elektronikus ügyindítás és az egyenleg-lekérdezés ezentúl az országos Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül történik, amelynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu.

 

Az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016 (VIII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján, 2019. március 28. napjától Budaörs Város Önkormányzata csatlakozott az ASP országos adó szakrendszerhez, mely biztosítja az önkormányzat hatáskörébe tartozó központi és helyi adók, az adók módjára behajtandó köztartozások, díjak, valamint pótlékok, bírságok, továbbá a közigazgatási hatósági eljárási illeték nyilvántartását, elszámolását, kezelését.

Emellett lehetővé teszi a helyi adókötelezettségek teljesítésével kapcsolatos ügyek elektronikus úton történő intézését.

A fentiek tekintetében a helyi adóügyekben az elektronikus ügyindítás és egyenleg-lekérdezés az Önkormányzati Hivatali Portálon történik, melynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu

Helyi adóügyeiben az egyenleg lekérdezésre és ügyindításra vonatkozó részletes tájékoztatót a város honlapján az Elektronikus Ügyintézési Rendszer Kezdőoldal alatt olvashat: https://budaors.eado.hu/Content/Kezdolap.aspx

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.