Utcafórumot tartott az MSZP országos elnöke Budaörsön

(Budaörs, 2019. április 17. – Budaörsi Infó) 2019. április 16-án dr. Tóth Bertalan, az MSZP országos elnöke utcafórumot és aláírásgyűjtést tartott Budaörsön az autóbusz-pályaudvar melletti közparkban. 

 

 

Az eseményen részt vett dr. Tóth Bertalan, az MSZP országos elnöke, Bárány Balázs, Pest megye 2. számú választókerületének elnöke, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere és Laczik Zoltán, az MSZP helyi elnöke.

Wittinghoff Tamás polgármester elmondta, hogy minden ellenzéki szervezet budaörsi rendezvényén részt vesz, ha tud.

“Igazán jó az lett volna, ha ez az ellenzéki szövetség teljes körű lett volna. Én azért vagyok jelen ezeken a rendezvényeken, hogy mindenkit az Európai Uniós választásokon való részvételre buzdítsak.

Pártszimpátiájuk alapján, ha bármelyik ellenzéki pártra szavaznak, azt jól teszik. Az viszont kiemelten fontos, hogy az eséllyel induló listákra szavazzanak.

A legfontosabb cél, hogy ne a populista erők – ide értem a mai Fideszt is – legyenek nagy számban az Európai Parlamentben hanem az Európa-pártiak.”

 

 

mszptalalkozo (4)

 

Dr. Tóth Bertalan arra buzdított mindenkit az utcafórumon, hogy támogassák az MSZP-Párbeszéd listát, támogassák azt a programot, amelyet megfogalmaztak Haza, Szeretet, Európa! címmel, ami a szociális és a zöld Európáról szól.

 

 

mszptalalkozo (1)

 

“A szociális Európa azt jelenti számunkra, hogy több közös szabályt hozunk létre, és több közös szabályt rögzítünk, ami garantálja az Európában élők minimális bérét, az Európában élők minimális nyugdíját és családi pótlékát.

Mi abban hiszünk, hogy minél több közös szabály van, az annál nagyobb létbiztonságot és a megélhetés biztonságát adja az európai, és köztük a magyar embereknek.

A Fidesz azt képviseli, hogy a nemzetállamok Európája jöjjön létre, ők abban érdekeltek, hogy minél kevesebb ilyen közös szabály legyen, mert akkor minél kevesebbet kell betartani. …

… Szeretnénk elérni, hogy legyen 240 000 Ft a minimális bér, 95 000 Ft a minimális nyugdíj, és 48 000 Ft a minimális családvédelmi pótlék.

Szeretnénk, ha a klímavédelem és a környezetvédelem még hangsúlyosabban megjelenne az Európai Unió programjában. …

… Mi hiszünk abban, hogy nem lehet gyermek és gyermek között különbséget tenni. Az egy nem normális helyzet, hogy aszerint kapnak a gyermekek támogatást, hogy olyan családban élnek, ami házasságon alapul, és azok meg nem kapnak támogatást, akik egy szülős családban nevelkednek. Több százezer ilyen gyermek van…

Mi azt szeretnénk, hogy minden gyermek kapjon támogatást, éppen erről szól a minimális európai családi pótlék, amire mi azt mondjuk, hogy legyen minimum 48 000 Ft.

Ez a sok minimális szabály, azt segíti elő, hogy a fiatalok ne hagyják el ezt az országot. Hogy itt érdemes legyen dolgozni, mert itt meg lehet élni a rendes munkaidőben megkeresett jövedelemből, nem kell túlmunkát vállalni, nem kell a rabszolgatörvény keretén belül dolgozni…

Azt szeretnénk, hogy ne legyen egymillió szegény nyugdíjas Magyarországon, és azt szeretnénk, hogy a gyermekek egyenlő feltételek mellett juthassanak hozzá a támogatáshoz.

Erről szól a mi szociális Európánk ahol a gyermekek egyenlősége és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolása az, ami célként megfogalmazódik. Mi ilyen Európában hiszünk, amely az emberekről szól.”

 

mszptalalkozo (2)

 

Budaörsön a közelgő helyi választásokon törekszenek-e együttműködésre és ha igen, milyenre – kérdeztük meg a politikustól, aki válaszában elmondta, hogy az MSZP-ben van egy olyan döntés, ami arról szól, hogy minden olyan (helyi) szervezet a legjobb együttműködési keretet keresse meg, amellyel lehet sikert elérni az önkormányzati választásokon.

“Hogy Budaörsön ez hogy alakul, ezt nem tudom, mert a helyi szervezetek döntenek erről, nagyon szurkolok, hogy minél jobb eredményt érjenek el.” – tette hozzá Dr. Tóth Bertalan.

 

 

mszptalalkozo (3)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.