A Budaörsi NŐ 2019 díjazottjai – Karikó Éva újságíró, könyvkiadói szerkesztő

(Budaörs, 2019. április 2. – Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg ötödjére Budaörsön. A kiállítás ezúttal is tíz – munkájukban és közösségi szerepvállalásukban –, kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2019. április 5-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10 Budaörsi NŐ-t.  

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitóját 2019. március 8-án tartották a budaörsi Városházán.

A kiállításon 10 portréképet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett pedig egy bemutató írást.

A kiállító térben 10 képzőművészeti alkotás és 10 tájkép található még, amit elárvereznek. A licitekből befolyt összeggel idén a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatják.

De ki is a kiválasztott 10, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (1)

 

Karikó Éva

Személyközpontú mentálhigiénés segítő szakember, a Budaörsi Párkapocs Egyesület vezetőségi tagja, a Szerelmi 7próba egyik főszervezője. Négy felnőtt gyermek édesanyja.

Tizenkét évig egy családpedagógiai lap (Oázis) főszerkesztője volt. A Házaspárok útjának, a házasság 15 állomását megjelenítő zarándokútnak egyik létrehozója, melyet a Balaton-Felvidéken, Óbudaváron, a Schönstatt Családok központjában építettek meg.

Ez az első ilyen tematikus út a világon, és az eredeti mintájára azóta már több helyen megvalósították pl. Pálosszentkúton, Máriapócson, Szegeden, Beregszászon, Szovátán, Costa Ricán, Peruban, Chilében, Texasban. A Családakadémia végzett előadóiként férjével családnapokat, önismereti tréningeket tart fiataloknak és pároknak.

A Világirodalmi Lexikon egyik szerkesztője volt, majd a Helikon Kiadó munkatársaként több sikerkönyvet készített, köztük ajándékkönyveket, interjúköteteket Böjte Csabával, mely sorozatban a nem hívők kérdéseit teszi fel a gyermekmentő munkájáról jól ismert ferences szerzetesnek.

Ferenc pápa gondolataiból két füves könyvet állított össze: Kegyelem és bűn szőttese, Szívtől a kézig. Férjével több mint tíz éve vesznek részt a jegyesek házassági felkészítésében Budaörsön a Római Katolikus Egyházközség kereteiben. Párkapocs Egyesületük célja, hogy az együttjáróktól kezdve az idősebb házasokig tudják inspirálni a párokat rendszeres előadások, valamint a Házasság Hetéhez kapcsolódó Szerelmi 7próba szervezésével.

Ennek az egy hónapig tartó kapcsolatszépítő/építő programsorozatnak már 5. éve az egyik főszervezője. Éva ifjúkorát az élet értelmének lázas keresése jellemezte, megélte, látta, látja ma is az életet kilátástalannak megélő emberek lelki küzdelmeit, a párkapcsolatok válságait. Azt vallja, hogy az ismeret és minden fejlődés kulcsa a kérdőjel.

Még a felkiáltójelnek, a parancsnak, a felszólításnak, de a kérésnek is csak akkor van értelme, ha hozzátehetjük: miért? hogyan? Amit, akit nem ismerünk, igazán nem is tudjuk megszeretni.

Szívügye a szerető, nekünk a legjobbat akaró, és minket erős kézzel megtartó, formáló istenarc megmutatása, valamint a házasságra való felkészítés, az emberi kapcsolatok ápolása, megerősítése, mivel saját életében is tapasztalta, hogy bár senki nem tud kibújni a bőréből, a rögzült rossz minták tudatosan, jó példák megismerésével, ismeretszerzéssel és önneveléssel lassacskán felülírhatók. Önmagunk és egymás szobrászai vagyunk.

A másik embert elsősorban az ítélkezésmentes megértéssel, érzései elfogadásával, példaadással tudjuk formálni, valamint azzal, ha önzetlenül tudunk tenni érte valami jót. Az élethosszig tartó házasságban nem szerelmünk kihűlő hamuját őrizgetjük, hanem igyekszünk napról napra felszítani a szeretet tüzét.

Karikó Évát azért mutatták be A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert kitartása, tudása, lelkesedése és az emberekhez való hozzáállása példaértékű. Segítőkészség, nyitottság, az emberek iránti szeretet és figyelmesség jellemzi.

 

 

karikoeva

 

 

(Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.