Április végig lehet jelentkezni az MMA ösztöndíjaira

Április 30-án éjfélig lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjaira.

 

“Tavaly hirdettük meg először ezt a pályázatot, amely egyedülálló a művészet-művészetelmélet területén, hiszen 36 hónapos támogatási időszak van, havi bruttó 200 ezer forintos támogatással és egy teljesen szabad pályázati lehetőséggel” – fejtett ki Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Mint mondta, minden pályázó maga osztja be a 36 hónapos munkatervét négy-négy hónapos részekre bontva, az akadémia pedig rendszeres konzultációkkal, ösztöndíjas találkozókkal segíti a támogatottakat a pályázati céljaik elérésében.

A főtitkár kiemelte: tavaly több mint kétezren regisztráltak az elektronikus pályázatbeadási felületre, ebből mintegy 1500 munkát véglegesítettek. Közülük 1200 pályázat felelt meg a formai feltételeknek, ebből 600 került a döntőbizottság elé, végül száz alkotó részesült támogatásban.

Mint azt Kucsera Tamás Gergely elmondta, idén is 100 alkotó részesülhet a támogatásban.
Az ösztöndíjprogram célja az alkotó- és előadóművészeti, valamint művészetelméleti programszerű tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése az MMA tagozatainak megfelelő pályázati kategóriákban.

Ezek közé tartozik az építőművészet, a film- és fotóművészet, az iparművészet és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet. A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2019. szeptember 1.) betöltötte 18. életévét, de még nincs 50 éves.

Az elnyert művészeti ösztöndíjakat három éven át folyósítják, a támogatási időszak 2022. augusztus 31-én zárul.
Az MMA Művészeti Ösztöndíj program pályázati felhívása már elérhető a pályázatot lebonyolító Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete honlapján, a www.mma-mmki.hu portálon. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.