A Budaörsi NŐ 2019 díjazottjai – Bóvári Éva óvodapedagógus

(Budaörs, 2019. március 19. – Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg ötödjére Budaörsön. A kiállítás ezúttal is tíz – munkájukban és közösségi szerepvállalásukban –, kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2019. április 5-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10 Budaörsi NŐ-t.  

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitóját 2019. március 8-án tartották a budaörsi Városházán.

A kiállításon 10 portréképet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett pedig egy bemutató írást.

A kiállító térben 10 képzőművészeti alkotás és 10 tájkép található még, amit elárvereznek. A licitekből befolyt összeggel idén a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatják.

De ki is a kiválasztott 10, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (1)

Bóvári Éva óvodapedagógus

 

Hatéves kora óta sportolt. Szertornázott, majd atletizált. Mindkét sportágban versenyzett, diákolimpián, budapesti-, országos megmérettetéseken vett részt. Három gyermek édesanyja és három unoka nagymamája. Sokan közülük akrobatikus rock and roll sportágban értek el kimagasló sikereket.

Egy lábsérülés miatt a testnevelő tanári pálya elérhetetlen „távolságba” került tőle. 1983-ban diplomázott óvónőként, de már az első év elvégzését követően felfigyeltek tehetségére és a gyakorlaton végzett munkája alapján felkérték, hogy dolgozzon a Főiskola Gyakorló Óvodájában.

Kiváló munkája miatt többször részesült elismerésekben. Az évek során több képesítést is szerzett. Edző, pedagógus szakvezető, egészségpedagógus, rock and roll oktató. „Az oktató-nevelő, tudományos és művészeti munkában végzett kiemelkedő tevékenységéért főigazgatói dicséret”-ben részesült.

2014 óta a Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Német Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában dolgozik, mint óvodapedagógus.

Munkája során – már harminchat éve – nagy örömmel foglalkozik óvodás korú gyermekekkel. Akrobatikus rock and roll sporttánc edzőként tevékenykedik Budaörsön és a törökbálinti Művelődési Házban.

1999 óta segíti az utánpótlás nevelést a táncsportban. 2003-ban alakították meg a Musztáng Sportegyesületet vezetőedző barátnőjével és néhány élversenyző lelkes szüleivel. Kezdetektől az egyesület elnökhelyettese, szakosztály vezetője. A legifjabbakat – főleg az óvodás korúakat – játékos formában ismerteti meg a rendszeres mozgás, sportolás örömeivel, a sportág alapjaival.

Ezenkívül utánpótlás versenyzőkkel is foglalkozik. Nap mint nap gyerekekkel, emberekkel van körülvéve. Elképesztően erős empátiával rendelkezik. A jó pedagógus minden erényével rendelkezik, de mégis van benne egy plusz, ami megkülönbözteti a többiektől. Sok szeretetet ad, és nem fél odaadni a bizalmát is.

Családja sok nehézséggel (tragédiával is) küzdött meg az elmúlt időben, de nagy szeretetben és összefogásban élnek.

Bóvári Évát azért mutatták be A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert kitartása, az emberekhez való hozzáállása példaértékű. Bárki, aki ismeri, tudja, hogy mennyi energiát képes fordítani az emberek segítésére, a másokkal való törődésre.

 

 

2bovaribudaorsino2019

 

 

(Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.