A Budaörsi NŐ meghódítja Szigetszentmiklóst is

(Budaörs, 2019. február 25. – Budaörsi Infó) Idén rendezik meg ötödik alkalommal A Budaörsi NŐ fotókiállítást a Városházán. Minden évben 10 olyan nőt mutatnak be, akiknek élete, munkássága példaértékű, és ez idén sem lesz másként. Az ötletgazda-szervező bejelentette, hogy 2019-ben már nem csak Budaörsön díjaznak hölgyeket! A formátum országos hódító útra indult.

 

 

Májer MSE, a rendezvény ötletgazdája a Budaörsi Infónak elmondta, hogy minden évben arra törekszenek, hogy a kiállítás ne csak a képekről szóljon, hanem a közösségről és a jótékonyságról.

„Idén budaörsi tájképeket és képzőművészeti alkotásokat árverezünk el és a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatjuk a befolyt összeggel.”

 


Az énekkar 1992-ben alakult meg a Fővárosi Önkormányzat Béke GyermekotthonábanPax Vobis Ifjúsági Gospel Kórus néven. A nevelőotthoni környezet késztette a tagokat arra, hogy dalaikkal az ott élő fiatalokban hidat építsenek a remény felé, mert abban hittek, hogy a többfalú magányból, eltaszítottságból van egy kivezető út. Kórusvezetőjük Havasi Tibor.


 

 

lelkzuhanyghospel

 

Az idei kiállítás szervezése már zajlik a háttérben, amiben a korábbi évek kitüntetett Budaörsi Női is aktívan kiveszik a részüket. A 2019-es díjazottak kiválasztása már megtörtént és a fotók is elkészültek.

„Gőzerővel készülünk március 8-ára, hogy minden készen legyen a kiállítás megnyitójára. Viszont ebben az évben nem csak egy kiállításra készülünk. Az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek arra, hogy Szigetszentmiklóson is valósítsak meg egy olyan kiállítást, mint amilyet Budaörsön tartunk immár öt éve.

Így 2019-ben először rendezzük meg A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást.”

 

 

emese3

 

A kiállítás célja ugyanaz, vagyis, hogy bemutassa azokat a helyi nőket, akiknek élete, munkássága példaértékű lehet mások számára.

Szigetszentmiklóson a kitüntetettek 2019. március 22-én vehetik át elismerő oklevelüket, majd pedig május 14-én egy fotókiállítás keretén belül bemutatkozhatnak a nagyközönség számára, a Vöröskereszt Anyák napi műsora keretében.

A hölgyek kiválasztása ajánlások alapján történik. Bármelyik szigetszentmiklósi egyesület, alapítvány ajánlhat olyan személyeket, akik emberségükkel, tevékenységükkel kiemelkednek.

A Szigetszentmiklósi NŐ kitüntetést – ugyanúgy mint Budaörsön – minden évben olyan nők vehetik majd át, akik munkájukon felül a közösség érdekeit szem előtt tartva, önérdekeiket háttérbe szorítva cselekednek városuk életében.

A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás a Szigetszentmiklósi Vöröskereszttel együttműködve a helyi önkormányzat jóvoltából jön létre.

 „Nagyon megtisztelő és megható volt számomra a felkérés. Ilyenkor érzi az ember igazán, hogy van értelme a lelkiismeretes munkának. Rengeteg energiát fektettem abba, hogy kidolgozzam A Budaörsi NŐ projektet, viszont most úgy érzem, hogy minden fáradtságot megért. Egy olyan aktív közösség alakult ki az elmúlt öt évben a Budaörsi Nőkből, ami minden nehézségért kárpótol.

Bízom benne, hogy Szigetszentmiklóson is olyan sok örömet fog okozni ez a kiállítás, mint amit Budaörsön átélhettünk” – mondta el Májer MSE a Budaörsi Infónak.

Ezzel az együttműködéssel egy olyan példaértékű összefogás jött létre Szigetszentmiklóson, amelynek az a célja, hogy bemutassa és felkarolja azokat az embereket, akik hétköznapi hősként élik mindennapjaikat, viszont eddig még nem kerültek reflektorfénybe. A kezdeményezés távlati célja egy olyan tevékeny, jótékony közösség kialakítása, ahová büszkeség tartozni.

A kiállítás egy kiváló lehetőség arra, hogy azon értékekre hívja fel a figyelmet, ami mellett elmegyünk a hétköznapokban. Biztosan mindenki ismer egy kedves pénztárost, egy elhivatott közös képviselőt, egy a városért dolgozó lelkes tanárt vagy segítőt, amatőr művészt, egyesületi tagot, lakóhelyünkön aktívan dolgozó önkéntest, aki melegséggel tölti meg a hétköznapokat. Ez az elismerés kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönjük munkáját.

 

szigetszentmiklosino2

 

A rendezvény életre hívásakor a szervezők a Vöröskereszt alapelveit veszik figyelembe a kitüntetettek kiválasztása során is: emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség.

A rendezvényről további információt a www.aszigetszentmiklosino.hu weboldalon olvashatnak

Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere elvállalta az esemény fővédnökségét, és biztosította a szervezőket arról, hogy a kitüntettek kiválasztásában nem kíván szerepet vállalni.

Dr. Fodor Antalné, a Pest Megyei Vöröskereszt elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ez a kiállítás egy kiváló lehetőség arra, hogy olyan értékekre hívja fel a figyelmet, ami mellett elmegyünk a hétköznapokban.

 

 

fodor_antalne_voroskereszt

 

A Szigetszentmiklósi NŐ kitüntetés egy kiváló lehetőség arra, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz, hogy rávilágítson, hogy nem az anyagi javak számítanak az életben, hanem a tisztelet és a becsület. Azokat az embereket szeretnénk jutalmazni akik ezt képviselik.”

 

A kiállítás megnyitó 2019. május 14-én 15 órakor lesz a „Sárgaházban”. A képeket egy hónapon keresztül lehet megtekinteni. Aki többet szeretne megtudni a kiállításról az keresse fel aszigetszentmiklosino.hu weboldalt, vagy vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel  aszigetszentmiklosino@gmail.com e-mail címen.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.