Túrázó tévedt el egy védett barlangban

Túrázó tévedt el szombaton délután a Pilisborosjenő határában található Papp Ferenc barlangban. Négy óra elteltével a barlangi mentők találták meg és kísérték a felszínre, a 33 éves férfi nem sérült meg – tájékoztatta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-t szombat este.

 

Ismertették, szombat délután két természetjáró bemászott a Pilisborosjenő határában található Papp Ferenc barlangba. Egyikük, egy 33 éves férfi a barlang bejáratától néhány tíz méterre már eltévedt a törmelék labirintusban, nem találta a kiutat a felszínre. Túratársa segítséget kért a 112 segélyhívó számon, a helyszínre induló tűzoltók segítségére a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 35 emberrel vonult a helyszínre.

Az eltévedt férfi négy órát töltött a barlangban, mire a barlangi mentők megtalálták és a felszínre kísérték. A férfi nem sérült meg.

A Papp Ferenc barlang fokozottan védett barlang, szabályos látogatásához a Duna Ipoly Nemzeti Park előzetes engedélye szükséges – hívták fel a figyelmet. A barlang egésze nehezen járható, szűkületekkel, instabil omladékokkal teletűzdelt járatainak hossza 400 méter, mélysége 66 méter. A Duna Ipoly Nemzeti Park a Papp Ferenc barlang látogatását csak gyakorlott barlangászoknak javasolja – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.