Csütörtöktől ingyenes tematikus sétákat tartanak a fővárosban az iparkamara szervezésében

Ingyenes tematikus sétákat, gyalogos túrákat, tárlatvezetéseket, épületbejárásokat, illetve múzeumlátogatásokat tartanak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében február 21-24. között a fővárosban az Idegenvezetők világnapja alkalmából – mondta a BKIK Turizmus és Vendéglátás Osztályának elnöke az egyik televízió csatorna műsorában.

 

Bornemisza Miklós hozzátette: tavaly több mint 100 sétát szerveztek, idén is hasonló mennyiségű programmal várják a látogatókat.

Elmondta: vasárnap a Hungexpótól indulnak ingyenes városnéző autóbuszok, a Vigadó térnél lévő 5. kikötőtől pedig hajós városnézések kezdődnek. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre – séta vagy hajó esetén – a helyszíneken is lehet jelentkezni. A rendezvény programja elérhető a www.bkik.hu oldalon – fűzte hozzá.

Az Idegenvezetők világnapja egy nemzetközi kezdeményezés, amelyet 1980-as években ünnepeltek meg először és a 90-es évek óta Magyarországon is megtartják – ismertette Bornemisza Miklós. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.