Elődöntős a Budaörs – Megnyerte az idegenbeli visszavágót is a Kazany ellen a csapat

(Budaörs, 2019. február 10. – Budaörsi Infó / mti) Az SH-ITB Budaörsi 2i SC női csapata a szombati, idegenbeli visszavágót is megnyerte a Kazany ellen, mégpedig 3-1-re, s így kettős győzelemmel bejutott az elődöntőbe az ETTU Kupában, a második számú európai asztalitenisz-sorozatban.

 

 

Nagy sikert aratott női asztalitenisz csapatunk Kazanyban: győzelmével, fennállásuk óta először jutottak a legjobb négy közé az ETTU Kupában.

 

asztalitenisz_budaors_eredmeny_bsc_2019febr9_kazany

 

Ahogy a két héttel ezelőtti, magyarországi első meccsen, úgy ezúttal is mindkét oldalon csak hazai játékosok alkották a két együttest, azaz a budaörsieknél Pergel Szandra, Fazekas Mária és Lovas Petra, a házigazdáknál pedig három orosz pingpongos lépett asztalhoz. A Kazany kínai légiósa most sem játszott.

Az viszont nagy változást jelentett, hogy amíg Budaörsön – ahol 3-2-re győztek Pergelék – szinte minden meccs ötszettes csatában dőlt csak el, addig most mind a négy összecsapás “sima” volt, 3-0-ra végződött. Pergel bizonyult a vezérnek, két mérkőzést is nyert, rajta kívül Lovas győzött még.

A háromszoros magyar bajnok budaörsi csapat az UCAM Cartagena TM spanyol csapattal játszik majd a legjobb négy között.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy történetünk során először elődöntőt játszhatunk az ETTU Kupában, minden dicséret a lányoké” – nyilatkozott az MTI-nek Somlyó Gergely klubelnök. “Annak is nagyon örülök, hogy mindkét oldalon csak hazai játékosok szerepeltek, ez is bizonyítja, hogy ha légiósok nélküli ellenféllel vesszük fel a harcot, akkor sokáig eljuthatunk.”

Hozzátette: büszkék rá, hogy sikeresen képviselik a magyar asztaliteniszt, a mostani szezonban ugyanis csak a budaörsi csapat indult klubszinten a nemzetközi porondon.

 

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):

női ETTU Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

TTC Kazany (orosz) – SH-ITB Budaörsi 2i SC 1-3

Antonyina Szaveljeva-Fazekas Mária 3-0 (8, 8, 11)
Anna Blazko-Pergel Szandra 0-3 (-10, -8, -9)
Jekatyerina Ohotnyikova-Lovas Petra 0-3 (-9, -5, -8)
Szaveljeva-Pergel 0-3 (-7, -3, -10)

 

asztalitenisz_budaors_eredmeny_lista_bsc_2019febr9_kazany

 

Továbbjutott: a Budaörs, kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel.

 

Gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó / mti / fotók: BSC Facebook)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.