A hónap tehetsége: Fodor Zita

(Budaörs, 2019. február 7. – Budaörsi Infó) A fiatal tehetségeket felvonultató cikksorozatunk tovább folytatódik. Február hónapban Fodor Zita festményeit tekinthetik meg a Városi Ifjúsági Klubban! Megéri megnézni! 

 

 

Fodor Zita 12 éves budaörsi lány. Egy óvodáskori barátja, Zille kedvéért jelentkezett először egy nyári festőtáborba Mészáros Vivihez.

Az óvodában, az iskolában ügyesen ‘kézműveskedett’, festett, rajzolt, de az első festőtáborban alkotott képek sikerein fellelkesülve egyre többet foglalkozott az olajfestéssel. Attól kezdve hetente jár magánórákra, minden táborba az elsők között jelentkezik.

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (9)

 

Félénk személyisége, visszafogott természete a festészetben teljesedik ki. Kézügyességét valószínűleg édesapjától örökölte, aki szintén ügyesen rajzol, fest, mára már hétvégi „együttfestés” a közös családi programok egy része.

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (8)

 

“Kezdetben madarakat, egyszerű tájképeket festettem, majd egyre bonyolultabb feladatokba vágtam bele. 

Ez az élmény kinyitotta számomra a olajfestés világát. Egyre jobban érdekelt a művészet. Szüleimmel, nagyszüleimmel azóta rendszeresen látogatjuk a művészeti galériákat, aukciókat, kiállításokat” – mondta el Fodor Zita a Budaörsi Infónak.

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (7)

 

A képek egy részét ajándékba festette barátainak, szüleinek, családtagjainak, melyek mindannyiunkat meglepett és ámulatba ejtett.

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (6)

 

A kiállítás megnyitójára 2019. február 6-án került sor. Az ünnepségen a zenei műsorról Bajnóczy Krisztina és Lakatos György János gondoskodott.

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (5)

 

Megnyitó beszédet Mészáros Vivi festőművész mondott, aki 2016 nyarán találkozott először Zitával.

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (3)

 

“Zita lépésről lépésre tanulja az olajfestmények készítésének titkait, a fölrajzolástól kezdve az aláfestésen át egészen a kép pontos, precíz kidolgozásáig. Elsajátítja az ecsetkezelés és a színkeverés szabályait, megismerve a fény-árnyék ábrázolásának fontosságát.

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (4)

 

Zita nagy türelemmel, tanulás- és tudásvággyal dolgozik. Hetente jár magánórákra, ennek köszönhetően egyre szebb és érettebb képek kerülnek ki a keze alól, önmaga és mások örömére.”

 

 

fodorzitakiallitas_wanted19 (2)

 

Gratulálunk a kis festőnek és további sikeres munkát kívánunk! 

 

A festményeit február 28-ig lehet megtekinteni a Városi Ifjúsági Klub előterében. 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.