Pályakezdő művészek pályázhatnak támogatásra a MANK-nál

Táncművészeti, írói és zenei ösztöndíjpályázatot írt ki a fiatal művészek pályakezdésének támogatására a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK). Az állami támogatásra február közepéig lehet jelentkezni.

 

Az ösztöndíjakat az adott művészeti ág neves képviselőiről nevezték el, így a művészettörténészek és a műkritikusok a Kállai Ernőről, az iparművészek a Kozma Lajosról, a fotográfusok a Pécsi Józsefről elnevezett támogatásra pályázhatnak, míg a műfordítók a Babits Mihály-, a zenei előadóművészek a Fischer Annie-, a táncművészek a Fülöp Viktor-, a zenei alkotók a Kodály Zoltán-, a dzsessz előadó-művészek a

Lakatos Ablakos Dezső-, az irodalmi alkotók a Móricz Zsigmond-, a drámaírók pedig az Örkény István-ösztöndíjakra jelentkezhetnek.

A támogatások elnyeréséhez a különböző kuratóriumok más-más feltételeket írnak elő, többségében azonban a pályázati adatlap és nyilatkozat mellett szakmai önéletrajzot, munkatervet és az eddigi művészeti tevékenységet bemutató dokumentációt szükséges benyújtani.

A pályázatokat február közepéig lehet leadni a www.alkotomuveszet.hu oldalon található pályázati felhívásban foglaltak szerint. Itt a pontos határidő mellett az is megtekinthető, melyik pályázatnál hány fő részesülhet ösztöndíjban, valamint hány éves korig lehet jelentkezni az adott kiírásra.

A nyertesek havi bruttó kétszázezer forintos állami támogatásban részesülnek egy éven keresztül.

Az ösztöndíjak célja, hogy segítse a fiatal, tehetséges művészek pályakezdését és művészi fejlődését, valamint összetett támogatási rendszerén keresztül kedvező feltételeket teremtsen a korszerű, színvonalas művek létrehozásához. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.