A jövő budaörsi reménységei – Rácz Zsombor kiemelkedő sportsikerei

(Budaörs, 2019. február 1. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club úszója öt Magyar Bajnoki címet és két országos csúcsot tudhat magáénak.

 

 

A Budaörsi Sport Club úszó szakosztálya rendkívül sikeres időszakon van túl. Az utánpótláskorú versenyzők korosztályokra bontva, Hódmezővásárhelyen és Győrben versenyeztek.

A fiatalabb korosztály tagjai közül szinte mindenki egyéni csúcsokat és Aranyjelvényes szintidőket úszott. A nagyobbaknál számos egyéni csúcs mellett összesen 6 arany, 1 ezüst és 5 bronzérmet szereztek a Budaörsi Sport Club úszói.

A BSC az éremtáblázaton a 9. helyen végzett, mely helyezésnek az értékét tovább emeli az a részvételi szám, miszerint 68 egyesület 1001 versenyzője vett részt a megmérettetésen.

Rácz Zsombor számára a verseny kiemelkedő sikert hozott. A tehetséges úszó 200 méteres és 100 méteres hátúszásban is új korosztályos országos csúcsot állított fel, azaz a saját korcsoportjában minden idők legjobb magyar idejét úszta.

Tovább érzékeltetve ennek az eredménynek a jelentőségét érdemes tudni, hogy korábbi és jelenlegi nemzetközi szintű felnőtt úszók, Egerszegi Krisztina, Gyurta Dániel, Cseh László korábban korosztályos versenyeken Zsomborhoz hasonló módon lettek országos csúcstartók.

A két országos csúcs mellett a legutóbbi utánpótlás Országos Bajnokságon Rácz Zsombor öt aranyérmet szerzett, ami szintén nem mindennapi teljesítmény.

Kovács László (a képen Zsombor mellett) és Jókuti Péter edzők remélik, hogy Zsombor előtt szép sportpályafutás áll, a szakosztály és az egyesület vezetése igyekszik majd elkövetni mindent annak érdekében, hogy a további fejlődéséhez szükséges feltételeket biztosítani tudja.

 

 

sport

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.