Budaörsi előny az ETTU Kupában, visszavágó Oroszországban

Budaörs, 2019. január 27., Budaörsi Infó) – Az SH-ITB Budaörsi 2i SC csapata szoros csata után 3-2-re nyert pénteken a vendég orosz Kazany ellen a női asztalitenisz ETTU Kupa negyeddöntős párharcának első mérkőzésén.

 

 

A találkozó szinte minden meccse ötszettes küzdelemben dőlt el, egyedül az utolsó összecsapás tartott “csupán” négy játszmáig.

A háromszoros magyar bajnok budaörsi csapatot ezúttal is – immár hagyományosan – csak hazai játékosok alkották, Pergel Szandra, Fazekas Mária és Lovas Petra lépett asztalhoz, és a rivális sem hozta el kínai légiósait, azaz csak orosz pingpongosok játszottak.

 

budaors_2018_asztalitenisz_csapat

 

„Az oroszokról mindig is tudtuk, hogy sokan vannak és tudnak pingpongozni – nyilatkozta az utolsó partit hozó Fazekas Mária.Én egyiküket sem ismertem, a lányok tudtak róluk néhány információt mondani. Egész héten úgy készültünk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, végül még annál is nehezebb volt.”

 

Fazekason kívül Pergel Szandra és Lovas Petra is egy mérkőzést nyert meg, míg a vendégeknél Antonyina Szaveljeva győzött kétszer, így alakult ki a 3:2-es végeredmény.

„Hatalmas meccset nyertünk meg, több szempontból sajnálatos, hogy nem egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Egyrészt nagyon nehéz lesz a visszavágó, akkor is, ha ugyanígy áll fel az ellenfél, de van nekik egy kínai légiósuk, és ha ő játszani tud az oroszországi találkozón, akkor még nehezebb lesz. Másrészt Kazany nincs éppen közel, klubelnökként nagyon nagy teher, hogy az utazás anyagi feltételeit biztosítsuk” – jelezte Somlyó Gergely klubelnök, hogy kaphattak volna pénztárcakímélőbb ellenfelet is.

 

 

A visszavágóra február 9-én kerül sor Oroszországban.

 

Női ETTU Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

SH-ITB Budaörsi 2i SC – TTC Kazany (orosz) 3-2
———————————————-

Pergel Szandra-Anna Blazko 3-2 (-9, 7, -8, 7, 6)

Fazekas Mária-Antonyina Szaveljeva 2-3 (12, -6, 7, -11, -10)

Lovas Petra-Jekatyerina Ohotnyikova 3-2 (8, -8, -5, 9, 7)

Pergel-Szaveljeva 2-3 (6, -11, -5, 7, -9)

Fazekas-Blazko 3-1 (6, 6, -8, 8)

 

 

(Budaörsi Infó / mti / MOATSZ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.