Három egyszerre – Megújult két óvoda és a zeneiskola Budaörsön

(Budaörs, 2019. január 10. – Budaörsi Infó) Megújult a Rózsa utca 17. alatt található Csicsergő tagóvoda régi épülete: külső és belső felújításra, komplex energia-korszerűsítésre, napelemek kihelyezésére és udvarfejlesztésre is sor került. Ebben az épületben működik a Leopold Mozart Zeneiskola is. A Csicsergő Óvoda Clementis utcai központjában pedig belső felújítás valósult meg.

 

 

A Csicsergő Óvoda Rózsa utcai és Clementis utcai épületeinek belső felújítására a Belügyminisztériumtól nyert támogatást az önkormányzat. A két telephelyen 4-4 csoportszobában mintegy 200 kisgyermek számára biztosít immár a beruházás korszerű, otthonos környezetet.

A pályázatban eredetileg 58 millió forintos keretösszeg szerepelt, amelyhez 50%-os támogatást nyújtott a BM. Mire azonban elkezdődött a kivitelezés, több mint egy év telt el, és a költségek jelentősen megemelkedtek.

Így a 29 millió forintos pályázati támogatás mellé még 45 millió forintot kellett az önkormányzatnak hozzátennie, hogy meglegyen a pénz a 74 millió forintra duzzadt beruházási költségekre.

Ebből a forrásból valósult meg a két óvodaépület belső felújítása, ezen belül padlóburkolat-csere, szigetelés, festés, ajtócserék, lámpacserék és más elektromos felújítási munkák, radiátorok cseréje történt, valamint a Clementis utcai épületben emellett a kazánház felújítására, korszerű, energiatakarékos új kazánok beépítésére, gépészeti felújításra is sor került.

A Rózsa utcai épületben, ahol az óvoda mellett a zeneiskola is működik, 100 százalékban KEHOP-forrásból energiahatékonyságot növelő beruházás is megvalósult, 109 millió forint értékben. Ez a teljes épület külső felújítását, homlokzat-, födém- és tetőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, továbbá napelemes rendszer kiépítését tartalmazta. Megújult emellett az óvoda udvara is, 9,9 millió forintból, de erre már csak 8 millió forint hitel felvétele mellett kerülhetett sor.

A Rózsa utcai telephelyen így már két korszerű óvodai épület várja a kicsiket, hiszen öt évvel ezelőtt adtunk át itt egy teljesen új, 60 kisgyermek elhelyezésére alkalmas másik óvodaépületet.

A Clementis utcai óvodában két éve két csoportszoba, előtte pedig a vizes blokkok újultak meg, most pedig a maradék négy csoportszoba és a kazánház, így erről az intézményről is elmondható, hogy immár teljes körűen korszerű körülmények között fogadja a gyerekeket.

Napelemes rendszer a most átadott a Rózsa utcaival együtt már hét közintézmény (a Városháza, az Illyés Gyula Gimnázium, az 1. sz Általános Iskola, a Kamaraerdei Óvoda, a Herman Ottó és Kesjár Csaba általános iskolák) tetején növeli az energiahatékonyságot Budaörsön.

 

rozsautcaiovi (27)

rozsautcaiovi (23)

 

rozsautcaiovi (22)

 

rozsautcaiovi (21)

 

rozsautcaiovi (20)

 

rozsautcaiovi (19)

 

Az átadó ünnepségen az ovisok kedves műsorokkal lepték meg a jelenlévőket.

 

rozsautcaiovi (3)

 

rozsautcaiovi (4)

 

rozsautcaiovi (12)

 

rozsautcaiovi (13)

 

rozsautcaiovi (16)

 

Az ünnepségen beszédet mondott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, Veres Gáborné Erika óvodavezető és Oláh Erzsébet tagóvoda-vezető.

 

rozsautcaiovi (8)

 

rozsautcaiovi (10)

 

rozsautcaiovi (11)

 

rozsautcaiovi (7)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.