Mit jelent a karácsony? – Budaörsi gyerekek válaszoltak 3.

(Budaörs, 2018. december 19. – Budaörsi Infó) Felkerestük a budaörsi iskolákat, tanulócsoportokat, és arra kértük a gyerekeket, hogy írják le nekünk, mi az amit szeretnek a karácsonyban és mi fontos nekik benne. Karácsonyig a hét minden napján ezekből a fogalmazásokból olvashatnak hírportálunkon, hogy mi felnőttek se felejtsük el, mi az, ami fontos az ünnepekkor. A cikkben használt fotókat a budaörsi Pillantás Fotókör diákjai készítették! 

 

 

A Hermann Ottó Általános Iskola diákjainak gondolatai: 

 

Dóczé Emese (9.A)

Nekem azt jelenti a karácsony, hogy a család együtt van és az olyan nagy szeretettel tölt el.

Nálunk a kalendárium jelzi a karácsony közeledtét. Én már december 1. napján kezdek gondolkodni, hogy mit adjak a szeretteimnek. Karácsony napján izgalommal készülődök. Persze a mézeskalácsról sem feledkezünk meg. Feldíszítjük a fát égőkkel, girlandokkal, csillagszóróval. Mielőtt elkezdődik az ünnepi vacsora ajándékozunk. Társasozunk és beszélgetünk. Amikor a fa alatt vannak az ajándékok a Jézuska csenget és ezzel jelzi, hogy jöhetünk.

Mindig a várom a következő karácsonyt.

 

 

5kissemma

Fényképezte: Kiss Emma

 

 

Székely Ádám (5.A)

Szeretném azt leírni, hogy én milyennek látom a karácsonyt nálunk és szerintem milyen ez az ünnep más embereknél.

Ez az ünnep azért is különleges nekem, mert ezen a napon van a névnapom, így legalább nem kell estig várnom az ajándékokra. A névnapom után elkezdünk mézeskalácsot, bejglit és muffint sütni. Közben az egész lakásban sütemény és fenyőfa illat van.

Nálunk a karácsony úgy működik, hogy a mamáék jönnek át hozzánk. Mivel a testvéremmel nagyon várjuk az ajándékokat ezért azzal kezdünk. Ez úgy történik, hogy lekapcsoljuk a villanyt, meggyújtjuk a csillagszórót, bekapcsoljuk a zenét és a mama csilingel.

Mi nagy ajándékot szoktunk kapni, de szerintem nem ez a legfontosabb. Ezután a szokásos karácsonyi vacsorát szoktuk megenni. Sügért citrommal a szájában és halászlevet. Természetesen ezeket a papa fogja ki a tóból.

Az evés után kipróbáljuk a játékokat, beszélgetünk, süteményt eszünk, tehát jól érezzük magunkat. Nekem az a legfontosabb a karácsonyban, hogy együtt legyünk, meg persze az is, hogy szépen felöltözhessek.

Szerintem a legtöbb embernél így telik a karácsony.

 

 

ratkailucafotoja

Fényképezte: Rátkai Luca

 

 

Christmann Zsófi (5.A)

Minden évben nagyon várom a karácsonyt. Sokat készülünk együtt, hogy szép karácsonyunk legyen. Az én feladatom, hogy kidíszítsem a szobákat.

A karácsonyt legtöbbször a nagyszüleinknél szoktuk tölteni. Ők vidéken laknak a Mátránál. Minden karácsonykor felmegyünk Kékestetőre és ha van hó szánkózunk és golyózunk. Közösen sütjük a süteményeket és a vacsorát. Kedvenc sütim a mézes krémes, de a bejgli sem maradhat ki az asztalról.

A karácsonyfát is közösen választjuk ki és díszítjük fel. Miután elkészültünk mindennel, felöltözünk szép ruhába, majd leülünk vacsorázni a szépen megterített asztalhoz. Vacsora után jön a legszebb pillanat, amikor megajándékozzuk egymást. Ilyenkor jó érzés együtt látni mindenkit és együtt örülni az ajándékoknak. Egész este fent vagyunk. Játszunk, beszélgetünk és jól érezzük magunkat.

Ez a nap varázslatos számomra és ez az ünnep a legszebb a világon.

 

 

tothannafenykepe

Fényképezte: Tóth Anna

 

 

(A következő részben ismét a hermanosoktól olvashatnak karácsonyi fogalmazásokat.)

 

 

Korábbi cikkek a sorozatban:

Mit jelent a karácsony? – Budaörsi gyerekek válaszoltak 1.

Mit jelent a karácsony? – Budaörsi gyerekek válaszoltak 2.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.