Tüntetők az MTVA-székháznál

Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. A demonstráció hivatalosan késő délután ért véget a Kossuth téren. A tüntetők innen a Kunigunda utcába vonultak az MTVA székházához. Késő este könnygázt alkalmazott a rendőrség.

 

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, a demonstrálókkal vonuló ellenzéki politikusok be akarják olvastatni követeléseiket a közmédiában.

 

mtva_00_tuntetes_2018dec16

 

A helyszínen több parlamenti képviselőt rendőri kíséret mellett beengedtek az MTVA-székházba. Köztük volt Kepli Lajos és Stummer János jobbikos képviselő, Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője, Kunhalmi Ágnes, MSZP-s képviselő, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

 

mtva_01_tuntetes_2018dec16

 

A rendőrség honlapján azt írta: a Kunigunda utcában összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a biztosításban részt vevő rendőröket, majd a rendőrsorfalra nyomták az elöl állókat, akik közül néhányan a földre kerültek, rosszul lettek. A rendőröket ért erőszakos támadás, illetve a demonstráció első soraiban tartózkodók testi épségének védelme érdekében a rendőrök többszöri felszólítást követően könnygázt alkalmaztak.

 

mtva_02_tuntetes_2018dec16

 

A rendőrök a sérülteket a sorfal mögé kísérték, intézkednek egészségügyi ellátásukra – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

 
 

UPDATE:

A köztévében, vagy a közrádióban szeretné az ellenzék beolvastatni 5 pontos követelésüket.

Széll Bernadett és Hadházy Ákos független országyűlési képviselők bejutottak az MTVA székházába.
 

Stúdiónál!

Közzétette: Szél Bernadett – 2018. december 16., vasárnap

 
 

Egy biztonsági ember szerint Hadházy dulakodott a fegyveres őrökkel, ezért ki kell vezetni az épületből. Széll Bernadett követte őt. Hadházy leült a lépcsőre, négyen próbálták felállítani, és kivezetni az épületből. Hadházy a földre került, majd az ellenzéki képviselők körbevették, végül négy biztonsági őr megfogta, felemelte a földön fekvő képviselőt, és kivitték az épületből.

 

Ez most mi volt? – kérdezi a döbbent rendőr. Sajnos ez a legjobb kérdés.

Közzétette: törökgáborelemez – 2018. december 16., vasárnap

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.