Újra kiterjesztették a korlátozott idejű parkolási övezetet Budaörsön

(Budaörs, 2018. december 12. – Budaörsi Infó) 2018. december 12-én ülésezett a képviselő-testület, ahol többek között arról is döntöttek, a korlátozott idejű várakozási övezetet kiterjesztik Budaörsön.

 

 

 

2015. május 1-től korlátozott idejű várakozási övezet került kijelölésre a Budapesti út – Clementis utca körforgalmú csomóponttól a Szabadság út – Petőfi Sándor utca csomópontig. Az eredeti rendeletben érintett területekhez azóta újabbakat is hozzárendeltek kiterjesztve az övezetet (a cikk alján lévő linkeken ezekről is olvashatnak). Ez történt most is.

A szabályozás célja, hogy Budaörs város közigazgatási területének várakozási területnek (várakozási övezetnek és várakozó helyeknek) kijelölt részén a lakott területeket, különösen a történelmi városrészeket, a műemléki területeket forgalomszabályozási eszközökkel és időbeli korlátozás alkalmazásával is fokozottan védje a közúti közlekedés, parkolás károsító hatásaitól.

Az időbeli korlátozás munkanapokon 8 és 12 óra között került bevezetésre. A várakozás idejét a gépjárművek első szélvédője mögött elhelyezett időmérő tárcsával kell jelezni.

 

 

parkolo_tarcsa_parkolo_ora_budaors1_2015

 

A várakozási övezet határai az 1. sz. főúton keleti és nyugati irányban a Szabadság út – Petőfi utca és a Budapesti út – Clementis utca csomópontoknál, északi és déli irányban a főút melletti épületek falsíkjáig terjed, ezáltal a párhuzamos szerviz utakat, és parkolóhelyeket is magába foglalva.

A városvezetés a parkolási szokások várható megváltozását szem előtt tartva a korlátozott idejű várakozási övezet fokozatos kiterjesztését tűzte ki céljául.

 

A várakozási övezet további kiterjesztése:

A Kismartoni utcában, a Kamaraerdei Közösségi Ház környezetében lévő közforgalmú parkolókban tartós, akár több napon át tartó gépjármű tárolás tapasztalható.

 

kismartoniutca

 

Ez elsősorban a Közösségi Házban található funkciók gépjármű forgalmának várakozóhely igényét korlátozza. A parkolási probléma rendezése céljából a Kamaraerdei Részönkormányzat kezdeményezésére szakmailag javasoljuk a korlátozott idejű várakozási övezet területi hatálya alá vonni a Kamaraerdei Közösségi Ház környezetében lévő közforgalmú parkolókat.

 

A Rendeletmódosítás javasolt hatálybalépési ideje: 2019. január 31.

 

Korábbi cikkek a témában:

Kiterjesztik a budaörsi lakótelepre is a várakozási övezetet

Kiterjesztették a parkolási övezetet Budaörsön

Kiterjesztették a parkolási övezetet Budaörsön

Kiterjesztik a parkolási övezetet Budaörsön a Városházánál

Május 15-től tovább bővül a parkolási övezet Budaörsön

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.