Az ünnepek idején is biztonságban

(Budaörs, 2018. december 7. – Budaörsi Infó) A budaörsi rendőrök az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívják fel az állampolgárok figyelmét.

 

Az ünnepek közeledtével a budaörsi rendőrök – az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében – kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömeget vonzó helyekre. Az egyenruhások tájékoztatással segítik a lakosságot, a látható jelenlét mellett pedig civil ruhás nyomozók is figyelnek az emberek biztonságára. A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai együttműködnek a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, köztük a polgárőr szervezetekkel, a közterület-felügyelet, illetve a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival.

A budaörsi rendőrök az alábbi tanácsokkal segítik az ünnepi készülődés zavartalanságát, a közelgő ünnepek meghittségét:

A zseblopásokat leggyakrabban a zsúfolt helyeken, a vásári forgatagban, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban és az üzletekben követik el. Fokozottan figyeljenek arra, hogy a pénztárcáikat ne a kosár, táska tetején, hanem jól elrejtve, lehetőleg a kabát belső zsebében tartsák!

 

lopas

 

Fizetéskor a pénztárca mindig a látótérben vagy a kezükben legyen! A táskáikat egy pillanatra se veszítsék szem elől, ne hagyják a bevásárlókocsiban felügyelet nélkül! A válltáskák zsebeit ajánlatos mindig behúzni és zsebekkel befelé fordítva hordani.

Tömegközlekedési eszközön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézitáskáikat szorítsák a testükhöz!

Bankkártyás fizetés esetén a PIN kódot úgy üssék be, hogy azt illetéktelen személy ne tudja leolvasni! A bankkártyát, mobiltelefont, a pénzt és az igazolványokat lehetőség szerint külön tárolják! Elvesztés, eltulajdonítás esetén azt azonnal tiltsák le bankjuknál!

aruhazi_lopas_rendorseg_tolvaj_megelozesAz ünnepi rohanások során sokan kevésbé foglalkoznak autójuk biztonságával és látható helyen hagyják értékeiket, pedig az elkövetőknek néhány pillanat is elég ahhoz, hogy az autóban hagyott mobiltelefont, táskát megszerezzék.

Mielőtt az autót magára hagyják, győződjenek meg arról, hogy hagytak-e telefont, GPS készüléket, egyéb műszaki cikket látható helyen! Személyes irataik se maradjanak a járműben! A csomagokat célszerű úgy elrendezni, hogy közben senki ne figyelhesse meg, mi került a csomagtartóba. Távozás előtt még egyszer ellenőrizzék, hogy az autó bezárt állapotban van-e! Az indítókulcsot mások számára ne tegyék könnyen hozzáférhetővé!

 

Amennyiben bűncselekményre utaló körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 központi segélyhívó számon!

 

rendorsegunnepek

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.