A hónap tehetsége: Katz Tímea

(Budaörs, 2018. december 6. – Budaörsi Infó) A fiatal tehetségeket felvonultató cikksorozatunk tovább folytatódik. December hónapban Katz Tímea alkotásait tekinthetik meg a Városi Ifjúsági Klubban! Megéri megnézni! 

 

 

Katz Tímea 1992 áprilisában született Budapesten.

Rajzolni, alkotni mindig is szeretett, ösztönösen már általános iskolában is hajlott a művészeti ágak felé, a zene állandó inspiráció volt, a versírás megnyugtatta a rajzolás mellett.

 

katztimeawanted (9)

 

Katz Tímea elmondta, hogy érettségi után választott végül egy olyan iskolát, ahol a tudatos alkotást is tanulhatta, és megtalálhatta a saját rajz stílusát a Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskolában Dekoratőr- és lakberendező szakon.

“Hobbijaim mindig voltak és lesznek: zenéltem, verseket írtam, és különböző technikákat ismertem meg az alkotó folyamatokban decoupage, varrás, hímzés, kollázs montázs képek készítése. Jelenleg a bűvészet, ami a rajzolás mellett fontos szerepet tölt be.

A rajzoláson belül, ami inspirált leginkább a kubizmus és a szürrealizmus, a határtalan közlésforma gátlások nélkül, elrugaszkodva a valóságtól rejtett üzenetekkel. Számomra a példakép Salvador Dalí.

 

katztimeawanted (12)

 

Ami inspirált a zeneműfajában leginkább: a rock, az alternatív rock, a punk, és a blues.

Ami még a rajzoláson kívül a kedvenc műfajaim közé tartozik a kollázs, montázsképek készítése, mert szeretem a színeket, és a különböző anyagokat párosítani.

A jelenlegi kollekcióm első képei 2016 tavaszán készültek, amit egy erős kettős érzelem indított el bennem: a magány, az útvesztők bonyodalma, és mégis ezek ellenére a bennem égő tettvágy, tűz vezetett idáig, ám a későbbi rajzaim átvették a nyugodtabb, légiesebb vonásokat, úgy váltak könnyedebbé, ahogyan én is.

 

katztimeawanted (1)

 

A szín, azért nem játszik szerepet jelenlévő rajzaimban, mert így bármilyen érzelmet rájuk lehet vetíteni, emiatt nem tartottam fontosnak, viszont így több lehetőséget láttam a képeimben.

A jövőre nézve viszont már készülőben vannak a színes képek hasonló témakörben, azok jellemzik inkább a jelenem, vagy a 2019-es jövőm.”

 

katztimeawanted (10)

 

A képeket a Városi Ifjúsági Klubban egy hónapon keresztül lehet megtekinteni! 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.