Interneten küldött levélből értesült a budaörsi Fidesz elnöke a jogaik felfüggesztéséről

(Budaörs, 2018. december 1. – Budaörsi Infó) 2018. november 29-én, nem hivatalos forrásból, arról értesülhettünk, hogy feloszlatták a budaörsi Fideszt. Ezzel a helyi szervezet elnökségének és tagjainak tagsági jogai is megszűntek. A hír körbejárta a várost. Az országban több média is foglalkozott a budaörsi üggyel. Ezzel kapcsolatban dr. Hardy Gézát, a helyi Fidesz elnökét kérdeztük, aki levélben válaszolt a Budaörsi Infónak.

 

 

Korábbi cikkünkben az ügy kapcsán arról írtunk, hogy értesüléseink szerint 2018. november 29-én Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezésére feloszlatták a Fidesz budaörsi szervezetét.

A kezdeményező ugyan a szervezet újjászervezésének nevezte az eljárást, az országos médiában elismerte, hogy ez valóban a tagsági jogok megszűnésével jár a Fidesz alapszabálya szerint (24.§ 3-as pont), de hangsúlyozta: hivatalosan nem oszlottak még fel.

Dr. Hardy Géza, a helyi Fidesz elnöke megkeresésünkre reagálva a Budaörsi Infónak azt írta, hogy minden előzmény, előzetes tájékoztatás nélkül 29-én délben interneten kapott levélből értesült arról, hogy Csenger-Zalán Zsolt választókerületi elnök kezdeményezésére a Fidesz Budaörsi szervezetének újjászervezése megkezdődött.

Az alapszervezetet nem oszlatták fel, de a folyamat befejeztéig a tagok jogaikat nem gyakorolhatják.

A helyi Fidesz elnök szerint erre a lépésre semminemű okot nem szolgáltattak.

Megjegyezte, hogy a szervezet belső egyensúlya 2018. júniusi elnökválasztása óta helyreállt, a vezetőség hiányzó tagjait a tagság szabályosan megválasztotta.

“Hozzákezdtünk a 2019.-évi választások előkészületeinek építéséhez. Advent havának előestéjén a hír mindannyiunkat villámcsapásként ért” – írta még meg a jogaitól megfosztott helyi elnök.

 

Tudtunkkal az eljárásnak várhatóan január elején lesz érdemi folytatása.

Kérdéseinket az üggyel kapcsolatban elküldtük Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselőnek és Löfler Dávid önkormányzati képviselőnek is. Ha változtatnak a korábbi gyakorlaton és reagálnak megkeresésünkre, akkor megosztjuk olvasóinkkal a válaszukat.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.