Advent – Gyertyagyújtás, fényfestés, ingyenes családi és kulturális programok a Vörösmarty téren

Ünnepélyes gyertyagyújtást tartanak advent első vasárnapján a budapesti Vörösmarty téren, ahol fényfestés, ingyenes családi és kulturális programok is várják az érdeklődőket.

 

Budapest egyik legforgalmasabb terén felállított nagyméretű adventi koszorú négy gyertyáját az adventi vasárnapokon, így először december 2-án 16 órakor, ünnepélyes keretek között, kórus és fanfárok kíséretében gyújtják meg – közölték a szervező az MTI-vel.

Advent első vasárnapján Huszti Zoltán, a Budapesti Magyar Szentek plébánia káplánja tart ünnepi beszédet a Magyar Katolikus Egyház, illetve a Katolikus Karitász képviseletében. Az adventi koszorú több mint 3 méter átmérőjű és mintegy fél méter vastagságú. A több mint 4 mázsa vesszőalapot fenyő, moha, szalag, csipketermések és aranydíszek színesítik – áll a közleményben.

A Vörösmarty téren található Gerbeaud Házat december 24-ig minden nap fényfestéssel díszítik. A Hütte Bisztróban pedig kulturális programok és gasztronómiai bemutatók is várják a vendégeket.

A színpadon népzenei, jazz-, crossover, alternatív, blues-, soulkoncerten vehetnék részt az érdeklődők, míg a gyerekeket hétvégenként bábszínházi előadások szórakoztatják. Az új kézműves játszóházban a gyerekek a gyertyaöntés, a mézeskalácssütés, gyöngyfűzés, nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el.

Joulupukki, a finn Mikulás pedig december 6-án 16 és 17 óra között várja a gyerekeket a téren felállított színpadon. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.