Szigeti János – Régi-új rendőrkapitány Budaörsön

(Budaörs, 2018. november 28. – Budaörsi Infó) Dr. Mihály István r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2018. október 16-ai hatállyal a Budaörsi Rendőrkapitányság vezetésével Szigeti János r. alezredest bízta meg. Az eddigi vezetőt, dr. Pál Adrián r. alezredest áthelyezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába. Az újonnan kinevezett rendőrkapitány nyilatkozott a Budaörsi Infónak.

 

 

Szigeti János r. alezredes már korábban is dolgozott a Budaörsi Rendőrkapitányságon, 2008-tól 2011-ig.

2011. november elsejétől a BRFK hetedik kerületi kapitányságára került, ezt követően az ötödik kerületben dolgozott. 2015-től a központi vizsgálati osztályt vezette Pest megyében.

2018. október 16-ától pedig ismét a Budaörsi Rendőrkapitányság élére került.

 

Szigeti János a Budaörsi Infónak nyilatkozva a kinevezése hátteréről elmondta, hogy tudja, hogy az elmúlt időszakban több változás is volt a Budaörsi Rendőrkapitányság élén.

„Dr. Pál Adrián nem szakmai hiba miatt került egy másik munkahelyre, hanem Budapest rendőrfőkapitánya felkérte, hogy vállalja el a bűnügyi terület vezetését, így főkapitány helyettesként fog dolgozni. Ez egy szakmai előrelépés számára. Így az ő megüresedett helyére hívtak engem vissza. Nekem viszont hosszú távú terveim vannak Budaörsön, szeretnék itt maradni, mert szeretem ezt a várost.”

 

Jelenleg milyennek látja Budaörs helyzetét rendőri szempontból?

„A Budaörsi Rendőrkapitányság meghatározó szerepet tölt be. A bűncselekmények számai Budaörsön és országosan is csökkennek. Azt a vonalat szeretném folytatni, amit az elődeim kiépítettek, ezt kell erősíteni és szinten tartani az elért eredményeket. Sajnos még mindig vannak olyan szegmensek ahol javulnunk kell, gondolok itt a közlekedésre. Sok a baleset a mi körzetünkben, ezek megelőzésére szeretnék nagyobb hangsúlyt helyezni.

Előadásokat is szeretnénk tartani ezzel kapcsolatban óvodás kortól a nyugdíjasokig mindenkit szeretnénk elérni. A gyermekek és az idősebb korúak, akik leginkább veszélyeztetettek a bűncselekményekben is. Rájuk jobban szeretnénk odafigyelni. Szorosabban szeretnénk együttműködni a gyerekvédelmi szolgálatokkal is a jövőben.”

 

Milyen kiemelt feladata van a közelgő téli időszakban a Budaörsi Rendőrkapitányságnak?

„Elég kiterjedt Budaörs területe, rengeteg hétvégi ház van, és most jön a téli időszak, így nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a betörések megakadályozására. Továbbá novemberben kezdődnek a nagy bevásárlások, ekkor megemelkednek a nagy áruházak parkolójában a lopások, ezeknek a számát szeretnénk minimalizálni.”

 

A hajléktalanság terén történt új szabályozás kapcsán Budaörsön mostanában több hajléktalant látni, mit tesz ezen a téren a budaörsi rendőrség?

„Budaörsön kevés hajléktalanról tudunk, viszont a téli időszakban fontos rájuk is nagyobb figyelmet szentelni. Nekünk a szabályok betartása és betartatása a fontos. Budaörsre és vonzáskörzetére nem igazán jellemző, hogy hajléktalanok lennének, viszont ha a lakosság olyan embert látna az utcán, akinek segítségre van szüksége a Máltai Szeretetszolgálathoz tudnak fordulni, ők pedig segítenek a bajba jutottakon.”

 

Miért pont a rendőri hivatást választotta?

„Gyerekkorom óta következetesen rendőr akartam lenni. Már általános iskolában megfogalmazódott ez bennem, az élet pedig így hozta, hogy sikerült ezen a pályán elhelyezkednem. Járőrként kezdtem, és az évek haladtával lépkedtem előre. Az idővel kellő tudást és tapasztalatot szereztem. Rendőrnek lenni hivatás…, ám sokszor megfogalmazódik az emberben, hogy mi mindig az élet negatív oldalával találkozunk, a bűnnel, a bűnözőkkel. Ez egy kettősség. Arra törekszem ennek ellenére, hogy ezt kiszűrjem, talán ez a szép benne.”

 

Hogyan tudja elválasztani a magánéletét és a munkáját?

„Én nem szoktam ‚hazavinni a munkámat’. Ez szerintem annak köszönhető, hogy a magánéletben nem a rendőri pályán belüli baráti köröm van, hanem mindenféle életpályával bíró emberek. Nem is nagyon beszélgetünk a rendőrségről, ez nem téma nálunk, szívesebben beszélgetünk inkább a sportról.”

 

Jó munkát kívánunk a Budaörsi Rendőrkapitányság élén!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.