Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Ma Magyarországon minden hajléktalannak jut hely, az ellátórendszer felkészült az idei télre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

 

A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy a következendő napokban lehűlés várható, ezért még fontosabb a hajléktalanok védelme, illetve az, hogy ne a hideg utcán legyenek. Nem csak fagypont alatti hőmérséklet esetén lehet fenyegető a kihűlés veszélye, a leromlott állapotban lévők ennél enyhébb időben is kihűlhetnek a közterületen – tették hozzá a közleményben.

Kiemelték, hogy minden hajléktalannak jut elegendő hely, az intézményekben fűtött szobát, ágyat, meleg ételt, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget biztosítanak.

Férőhely hiánya miatt senkit nem utasítottak még el, ez a jövőben is így lesz, a kormány továbbra is biztosítani fogja a férőhelyeket a rászorulóknak – hangsúlyozta az Emmi, hozzátéve, hogy a hajléktalanellátás sok szervezet  – a rendőrség, a mentőszolgálat, az önkormányzatok, a helyi polgárőrségek és a civil szervezetek – együttműködésén alapul.

Az kérték, hogy aki segíteni szeretne a rászoruló embereken, hívja az ellátók diszpécserszolgálatait, amelyek értesíteni tudják az adott helyzetben legjobban segíteni tudó szervezeteket. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.