Ünnepi testületi ülés – Hauser József közművelődési és Testnevelési és Sport-díjasok Budaörsön 2018-ban

(Budaörs, 2018. november 14. – Budaörsi Infó) 2017. november 14-én ülésezett a képviselő testület. Az ülést követően ünnepi testületi ülés keretében átadták a városi Hauser József közművelődési és a Sport-díjakat. Gratulálunk a díjazottaknak! 

 

2018-ban Selmeczi Ágens, a Budaörs Fesztivál igazgatója, PostART kulturális színtér vezetője, rendezvényszervező lett Hauser-díjas. Juhos Kata, a Budaörs Handball csapatának ikonikus játékosa és Komáromi Gábor vezetőedző, aki 1998 óta, 20 éve a Budaörsi Sport Club tagja pedig Testnevelési és Sport-díjasok lettek.

Az ülésen az ünnepi műsor keretében zenélt: a Perro Azul (György Andi hegedű, ének, Szolnok Bence gitár).

 

Hauser József Városi Közművelődési Díj – 2018

SELMECZI ÁGNES, a Budaörs Fesztivál igazgatója

 

selmeczy

 

 

Selmeczi Ágens – Budaörs Fesztivál igazgatója, PostART kulturális színtér vezetője, rendezvényszervező

Végzettsége logopédus-gyógypedagógus, aki idővel szakmát váltott.

2005-ben költözött családjával Budaörsre

2008-ban szervezte meg először a Budaörsi Vigasságok Templom téri városi rendezvényt, melyet ő hívott életre az Önkormányzat támogatásával.

Aktívan részt vett a Budaörs Fesztivál szervezésében, majd 2012 óta a Fesztivál igazgatója. Szervezésében az évről évre egyre színvonalasabb rendezvény túlnőtt a város határain. Ezzel egy időben a Budaörsi Advent városi rendezvény művészeti felelősének is megbízták.

2015 óta a PostArt kulturális színtér művészeti vezetője, ahol egy olyan népszerű alternatív kulturális helyszínt hozott létre, amelyben a különböző korosztályok és stílusok is megtalálják a helyüket.

Az elmúlt 10 évben fáradhatatlan munkával számos városi rendezvény szervezését segítette elő. Kreatív ötleteivel, újszerű kezdeményezéseivel, együttműködve a helyi intézményekkel és civil szervezetekkel támogatja a város kulturális életének minőségi fejlődését. Örömmel, szívvel-lélekkel, megszállottan szervez.

Küldetése és hitvallás: hogy az ifjú tehetségeket felkarolja, lehetőséget kínáljon számukra; továbbá programjai és rendezvényei szervezése során nagy hangsúlyt fektet az egyedi kulturális és művészeti értékekre, az alternatív produkciók budaörsi közönséggel való megismertetésre és a hagyományok ápolására is.

A város kulturális életéért végezett elhívatott, magas színvonalú munkájának elismeréseként Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete Hauser József városi közművelődési díjat adományoz számára.

Kitüntetéséhez gratulálunk!

 

 

hauser_jozsef_kozmuvelodesi_dij

 

A Hauser-díjról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntetett egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kap.

 

 

Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díj – 2018

 

Sportteljesítményéért: JUHOS KATA

(kézilabdázó, a Budaörs Handball korábbi játékosa)

 

 

juhos

 

 

Juhos Kata a Budaörs Handball csapatának ikonikus játékosa.

Körmenden ismerkedett meg a kézilabdázással, majd a 8. osztály után gimnazistaként került a győri ETO-hoz. 18 évesen, azért, hogy minél jobban fejlődhessen NB. I-es csapathoz igazolt, ahol stabil kerettag lehetett. Hódmezővásárhelyen három szezont kézilabdázott, további három esztendőt Veszprémben, majd egy évet Kiskunhalason játszott.

2013 nyarán még Földes Kataként igazolt Budaörsre, ahol hamar meghatározó alapemberré vált. Öt év alatt a Budaörs Handball a második otthonává vált.

Öt évvel, egy NB I/B-s bajnoki címmel, három élvonalban töltött szezonnal, a Budaörs Handball színeiben lejátszott 77 meccsel és az ezeken szerzett 366 góllal egyaránt rekordtartó a budaörsi kézilabda történetében. Pályafutásának elismerését jelzi az is, hogy csapatkapitánya is volt az együttesnek.

A felnőtt csapatban eltöltött évek alatt folyamatosan dolgozott az utánpótlás nevelésben is, ahol budaörsi gyerekek százait indította el a kézilabdázás felé vezető úton. Öt éven keresztül dolgozott a legfiatalabbakkal, saját szabadidejét feláldozva tartott nekik edzéseket, vitte őket hétvégenként bajnoki mérkőzésekre. Edzői papírt is szerzett és az utánpótlás nevelés olyannyira a szívéhez nőtt, hogy a későbbiekben is szeretne ezzel foglalkozni.

A 2017/2018-as szezon végén elbúcsúzott a klubtól, hogy élete következő szakaszában a családalapítás és a gyermekvállalás legyen az első.

A Képviselő-testület a városért és a budaörsi kézilabdázásért végzett tevékenysége alapján részesíti a Budaörs Handball örökös tizennyolcasát, Juhos Katát Városi Sport Díjban.

Kitüntetéséhez gratulálunk!

 

 

Sportszervező, edzőként: KOMÁROMI GÁBOR

(a BSC Tenisz Szakosztályának szakosztályvezetője, vezetőedzője)

 

 

komaromi

 

Komáromi Gábor 1998 óta, 20 éve a Budaörsi Sport Club tagja.

Eleinte játékosként, majd 2002 óta vezetőedzőként dolgozik a szakosztálynál. 2013-tól kezdve a szakosztályvezetői feladatokat is ellátja.

Elévülhetetlen szerepe van a budaörsi tenisz sikereiben.

2016-ban a női és férfi Szuper Ligás felnőtt csapat is bronzérmet szerzett a Magyar Csapatbajnokság legmagasabb osztályában. A felnőtt korosztály tagjai közül többen szereztek egyéni és páros Országos Bajnoki Címet.

Kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás nevelést. Az elmúlt évek során nagyon sok fiatal tanulta meg tőle, magas fokon a sportág technikai és taktikai elemeit, a küzdeni tudást és a győzni akarást.

2017-ben kiemelkedő eredményeket sikerült elérnie a szakosztály utánpótlásával, amelynek köszönhetően a BSC Tenisz szakosztályának válogatott kerettagja is van.

Komáromi Gábor lelkiismeretes, céltudatos, a városért és a Budaörsi Sport Clubért végzett kiemelkedő munkája alapján részesül a Városi Sport Díjban.

Kitüntetéséhez gratulálunk!

 

 

testnevelesi_es_sport_dij_budaors

 

A Testnevelési és Sport-díjról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

A Díj két kategóriában adományozható:

a) sportolóknak, kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.