Labdarúgó NB II – Kikapott a Zalaegerszeg a Budaörstől

Budapest, 2018. november 5., Budaörsi Infó) – Vendégként szenvedett vereséget a Kaposvár és a ZTE – ez utóbbi a Budaörstől -, míg a Békéscsaba döntetlent játszott a labdarúgó NB II 15. fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

A tabellán második zalaegerszegiek a Budaörstől, a negyedik kaposváriak Tiszakécskén kaptak ki, a harmadik békéscsabaiak – akik a 49. perctől emberhátrányban voltak – a 91. percben egyenlítettek Vácon.

A Zalaegerszegnek nyolcfordulós veretlenségi sorozata ért véget Tatabányán, ahol a Budaörs vendégeként szerepelt. A főszereplő Sajbán Máté volt, az első gólt előkészítette, a másodikat egy szép egyéni megmozdulás után ő maga lőtte. A zalaiaknak nem volt jó hetük, hiszen kedden a Diósgyőrrel szemben kiestek a Magyar Kupából, de a vasárnapi kudarc ellenére is megőrizték második helyüket a tabellán – írta a mérkőzésről a nemzetisport.hu.

Az éllovas Gyirmót 2-2-es döntetlent játszott a vendég Siófok csapatával. A Balmazújváros 2-1-re legyőzte a vendég Nyíregyházát.  A házigazdáknak ezzel megszakadt az öt forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata. A szezonban a Nyíregyháza idegenben továbbra is nyeretlen, hetedik találkozója közül a negyediket veszítette el.

 

BUDAÖRSZTE 2–0 (2–0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 150 néző. Vezette: Pillók Ádám (Lémon Oszkár, Bertalan Dávid)

BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Fényes (Kékesi, 54.), Tányéros Á., Medgyes – Csiki (Fejős, 23.) – Lengyel B. (Csobánki, 70.), Kesztyűs, Czvitkovics – Sajbán Máté, Végh G. Szakmai igazgató: Bognár György

ZTE: Zöldesi – Kónya, Kiss M., Devecseri, Gergényi – Bedi, Hudák M. – Madarász (Horváth K., a szünetben), Barczi, Babati (Gajdos, a szünetben.) – Novák (Balázs Zs., 65.) Vezetőedző: Dobos Barna

Gólszerző: Csiki (1–0) a 13., Sajbán Máté (2–0) a 37. percben.

Bognár György: Mindig örülök, ha az ellenfél kapusa a mezőny legjobbja. Annak is örülök, hogy sok helyzetet tudtunk kidolgozni, annak már kevésbé, hogy ezekből keveset értékesítettünk.

 

Dobos Barna: A Budaörs az első félidőben sokkal jobban használta ki a helyzeteit, az ebből adódó hátrányt pedig nem tudtuk ledolgozni. A jobb helyzetkihasználás döntötte el a mérkőzést.

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Nyíregyháza Spartacus FC 2-1 (1-0)
Gyirmót FC Győr-BFC Siófok 2-2 (0-0)
Budaörs-ZTE FC 2-0 (2-0)
Duna Aszfalt TVSE-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-1)
Vác FC-Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (0-0)
Credobus Mosonmagyaróvár-BSS Monor 0-2 (0-2)
Kazincbarcika-Vasas FC 2-1 (1-1)
Soroksár SC-Aqvital FC Csákvár 1-1 (1-1)
Dorogi FC-WKW ETO FC Győr 4-3 (1-1) Budafoki MTE-Ceglédi VSE 1-2 (1-1)

 

Az élcsoport állása: 1. Gyirmót 31 pont, 2. ZTE 29, 3. Békéscsaba 28  … 6. Budaörs 23

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.