Országos döntőbe jutott a Herman Ottó Általános Iskola csapata

(Budaörs, 2018. október 30. – Budaörsi Infó) A Bolyai Matematika Csapatverseny Délnyugat-Pest megyei fordulójában a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola “Nokedliszaggatók” csapata hetedik évfolyamon 1. helyezést ért el.  Gratulálunk! Sok sikert az országos döntőhöz! 

 

 

A Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolai tanárok kezdeményezésére, először 2004 őszén került megrendezésre Budapest I-II-III. kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak.

A 2018/2019-es tanévben a versenyt az egész ország, valamint Kovászna, Hargita, Bihar, Kolozs és Szilágy megye területén hirdették meg, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, megyei/körzeti írásbeli forduló, majd Kárpát-medencei (írásbeli és szóbeli) döntő formájában.

 

A budaörsi csapat tagjai:

Gál Miklós
Sugár Benedek
Varjú Levente
Hetyéssy Kolos

 

matekversenyherman

 

Ugyanebben a kategóriában negyedik helyezést ért el a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola és ÓvodaVisszük a prímet” csapata. Csapat tagok: Kiss Dorottya, Ollero Maximo, Pelcz Antal, Takács András.

 

Az országos döntő 2018. november 24-én lesz! 

Szurkoljunk a budaörsi csapatnak!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.