Lányból nővé

(Budaörs, 2018. október 19. – Budaörsi Infó) Az utóbbi években szülők, szakemberek és gyerekek részéről is igény merült fel a serdülő lányok tájékoztatására. A Magyar Vöröskereszt felvállalta, hogy a pubertás korú lányoknak tájékoztató jellegű 5-10 perces előadást tartson a védőnőkön, osztályfőnökökön, önkénteseken keresztül a “nagylánnyá” válásról, melyhez az iskola és a szülők támogató együttműködése szükséges.

 

 

2018. október 18-án a Magyar Vöröskereszt budaörsi szervezet az 1. Számú Általános Iskolában járt és rövid előadást tartottak egy helyi védőnő segítéségével.

Az iskolában a lányok körében tartandó rövid előadásnak az a célja, hogy megosszák a lányokkal alapvető információkat könnyen érthető módon.

 

1szaltalanosiskola_betet_voroskereszt18_10 (4)

 

1szaltalanosiskola_betet_voroskereszt18_10 (1)

 

1szaltalanosiskola_betet_voroskereszt18_10 (2)

 

1szaltalanosiskola_betet_voroskereszt18_10 (3)

 

Az előadás után minden lány fél évre való egészségügyi betétet kapott ajándékba, mellyel  a szervezet szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a menstruációs napokon az egészségügyi betét használatával megelőzzék a kellemetlen érzéseket az iskolában és máshol.

 

1szaltalanosiskola_betet_voroskereszt18_10 (9)

 

A lányok az előadás után kiosztott betéteket (3-4 cs/fő) fekete zacskóban vihették haza, melyet szintén a Vöröskereszt biztosította számukra.

 

1szaltalanosiskola_betet_voroskereszt18_10 (5)

 

1szaltalanosiskola_betet_voroskereszt18_10 (11)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.