Kiállítás a PostART-on a Magyar Festészet Napja alkalmából

(Budaörs, 2018. október 19. – Budaörsi Infó) 2018. október 18-án nyílt meg a PostART-on Papp András Albert, általános művész első kiállítása. 

 

 

Papp András Albert 45 éves, pár éve kezdett festeni, mindig zenélt. Nős, felesége Zsófi. Egy öt és fél éves gyermek – Olivér – apukája. Egy amerikai IT cég magyarországi leányvállalatának értékesítési igazgatója.

A kiállítás a Big Boxes Projekt és a minimalista képek köré szerveződik.

 

kiallitaspostart18_10_19 (3)

 

kialitaspostart

 

kiallitaspostart18_10_19 (1)

 

kiallitaspostart18_10_19 (2)

 

Papp András Albert képei 2018. november 20-ig tekinthetőek meg a PostART-on! 

 

 

A Magyar Festészet Napja:

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként – Bráda Tibor, Zsolnai Gábor, Bayer Ilona, Szentgyörgyi József, Fabók Gyula elképzelése alapján – 2002-ben jött létre. Csak remélni lehetett, hogy egyszer az egész országot átszövő, az országhatárt is átlépő, egész héten át tartó művészeti fesztivál, a hazai kortárs festészet méltó és átfogó seregszemléje lesz.

Az első rendezvény 2002-ben került megrendezésre. A második évben a program már kétnapos volt, 2006-ban pedig több mint egy héten át tartottak a festészet ünnepéhez kötődő események. 2018-ban 400 művész kétezernél is több képe lesz látható országszerte és a kezdeményezéshez csatlakozó határon túli a kiállítóhelyeken.

A rendezvénysorozat látogatottsága és kiállítóinak száma évről évre nő, célja pedig évek óta változatlan: a festmények művészeti színvonalából és egyediségéből adódó érték elismertetése, a kortárs magyar festők és alkotásai iránti közönségszeretet kivívása.

Az eddigiekből is kitűnik, hogy a Magyar Festészet Napja minden évben fejlődik, bővül és egyre nagyobb léptékben gondolkodik. Programjait már régen nem csak tárlatok és kiállítások alkotják: koncertek, irodalmi műsorok, színházi előadások és társművészeti események is ünneplik a kortárs festészetet.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.