Segítsünk okosan – I. Budaörsi Botorkáló

(Budaörs, 2018. október 16. – Budaörsi Infó) A Fehér Bot világnapja alkalmából a  Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete különleges programmal készült. I. Budaörsi Botorkáló néven ügyességi versenyt rendeztek a budaörsi buszvégállomásnál. 

 

 

A versenyre budaörsi egyesületek és cégek képviselői kaptak meghívást. A feladat az volt, hogy két fős csapatokban, A-pontból B-pontba jussanak el úgy, hogy az egyikük szeme be van kötve, és bottal kell közlekednie, amíg a társa szóban segítheti a haladását.

 

elsobudaorsibotorkalobulake181015 (30)

 

A versenyben részt vett a Terra Park, a Vöröskereszt, az Auchan, a Máltai Szeretet Szolgálat, a Budaörsi Televízió, a Budaörsi Napló, és a Piarista Tartományközösség tagjai. a BNNÖ, a Lyra Dalkör, a BTG munkatársai és az Esély Támogató Szolgálata, az Önkormányzat részéről pedig Hauser Péter.

 

elsobudaorsibotorkalobulake181015 (1)

 

Első helyezést ért el a Máltai Szeretet Szolgálat csapata, második helyezést a budaörsi Vöröskereszt, a harmadik helyen pedig a Piarista Tartományközösség párosa végzett.

 

elsobudaorsibotorkalobulake181015 (64)

 

elsobudaorsibotorkalobulake181015 (66)

 

Gyarmati Enikő a program szervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy arra jó ez a program, hogy megmutassa, hogy hogyan lehet ügyesen segíteni.

“Nagyon sok múlik azon, hogy hogyan segítünk. Ez a verseny egy bizalom próba is volt a résztvevők számára. Ami a program lényege volt, hogy megmutassuk, hogy hogyan segítsünk okosan.

Ha elveszítjük a látásunkat akkor is van még több érzékszervünk, amelyekre tudunk támaszkodni, mint például a hallás. Meg kell tanulnunk odafigyelni minden érzékszervünkre.

Bízunk abban, hogy lesz folytatás. Várjuk a visszajelzéseket a résztvevőktől, és ha pozitív, akkor szeretnénk jövőre is megrendezni ezt a programot.” 

 

elsobudaorsibotorkalobulake181015 (20)

 

elsobudaorsibotorkalobulake181015 (22)

 

Délutáni programként egy vidám beszélgetést tervezett a BULÁKE a PostART-on hírességek közreműködésével, viszont az a program sajnos elmaradt.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.