Rajzfilmünnep Budaörsön

(Budaörs, 2018. október 16. – Budaörsi Infó) A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye hatodszor rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2018. október 26-28-ig. A kezdeményezéshez Budaörs is csatlakozott. 

 

 

2011-ben a Rajzfilmünnep keretében 21 városban, 27 helyszínen voltak elérhetőek a vetítések és gyerekprogramok, 2013-ban már 37 városban, 2016-ban pedig 40 városban, 49 helyszínen biztosítottak szórakozást a családoknak.

Az idei Rajzfilmünnepen már 94 városban, 104 helyszínen válogathatnak a filmek között az érdeklődők, számos helyen izgalmas kísérőprogramokat is szerveznek a vetítések mellé.

A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén.

Idén kitüntetett figyelmet kap a 40 éves kockásfülű nyúl. A jubileum alkalmából nem csupán a népszerű rajzfilmsorozatot nézhetik majd meg a látogatók, hanem Richly Zsolt rendező egyéb remekművei is terítékre kerülnek.

A rendezvény főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA).

Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a pályaválasztás előtt fiatalokig, a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét. A hazai animációs műhelyek alkotásainak és az animációs fesztiválok filmjeinek bemutatásával szeretnénk tenni azért is, hogy a szakma iránt érdeklődök is találjanak kedvükre való programokat.

 

A budaörsi PostART-on október 26-án és 27-én várják a kicsiket és nagyokat egyaránt egy kis nosztalgiázásra.

Október 26-án 9:45-től a Világlátott egérkét, 15:30-től A kis kedvencek titkos életét nézhetik meg az érdeklődők.

Október 27-én 10 órától az Egy kupac kuflit, 11:30-től Klasszikus magyar meséket, 15 órától pedig Hoppi meséket láthatnak.

 

rajzfilmunnep2

 

A budaörsi Fantazmagória Gyermekkönyves boltban pedig a következő mesék láthatók: 

 

fantazmagoria

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.