Rendkívüli osztályfőnöki óra – Érzékenyítő program budaörsi iskolásoknak

 

(Budaörs, 2018. október 6. – Budaörsi Infó) Egy rendkívüli „road show” indult útnak Budaörsön Budaörs Város Önkormányzatának támogatásával.

 

 

Balás Eszter logopédus felkeresi a budaörsi iskolákat és egy rendkívüli osztályfőnöki óra keretén belül érzékenyítő programot tart a gyerekeknek. Az első állomás az Árpád utcai Iskolában volt 2018. október 4-én.

 

arpadutcaiiskola_balaseszter_erzekenyitoprogram (8)

 

A következő állomás a Mindszenty Általános Iskola és a Kesjár Csaba Általános Iskola. A többi budaörsi iskolának is van még lehetősége csatlakozni a programhoz.

Az Árpád utcai iskolában összevont felső tagozatosok számára tartott Balás Eszter előadást arról, hogy mi a gyógypedagógus és a logopédus munkája között a különbség. Majd pedig kitért arra, hogy hogyan kell viselkedni az olyan emberekkel, akik dadognak.

„Ha dadog valaki nagyon fontos, hogy nem szabad kinevetni, hanem inkább meg kell próbálni segíteni neki, de azt is csak akkor, ha azt mondja, hogy szüksége van a segítségre. Mindenképpen meg kell kérdezni tőle, hogy segítsünk e neki befejezni a mondatokat, vagy inkább várjunk türelmesen.” – mondta el Balás Eszter a rendkívüli osztályfőnöki órán.

 

arpadutcaiiskola_balaseszter_erzekenyitoprogram (5)

 

Példaként a gyerekek a Király beszéde című filmből néztek meg egy részletet, ami VI. Györgyről szól, aki szintén a dadogással küzdött. A film jól példázta, hogy meg lehet tanulni folyékonyan beszélni még a dadogóknak is.

Szó esett arról is, hogy több híresség is küzdött ezzel a betegséggel, mint például Bruce Willis vagy Merilin Monroe, és mégis világhírű karriert futottak be. Így nem szabad elkeseredni ha ezzel a problémával találkoznak a szülők, hisz türelemmel és figyelmemmel lehet javítani a beszédhibákat.

A foglalkozás végén a diáknak egy kvízt kellett kitölteni a hallottak alapján és aki a legjobban figyelt jutalomban részesült.

 

arpadutcaiiskola_balaseszter_erzekenyitoprogram (1)

 

arpadutcaiiskola_balaseszter_erzekenyitoprogram (6)

 

A rendkívüli osztályfőnöki óra folytatódik, aki csatlakozni szeretne hozzá, az e-mailben tudja jelezni részvételi szándékát a balase@senecabeszedstudio.hu e-mail címen.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.