Lomtalanítás lesz a hétvégén a lakótelepen

(Budaörs, 2018. október 3. – Budaörsi Infó) 2018. október 6-án lomtalanítás lesz a budaörsi lakótelepen! 

 

 

Biró Gyula alpolgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen felszólalásában elmondta, hogy mindenki észleli a városban, hogy különösen a szelektív hulladéklerakók környéke elfogadhatatlanná vált. Míg korábban az NKHV-nek, vagyis a köznyelvben “Kukaholdingnak” nevezett állami intézménynek a számlázásba tört bele a bicskája, most a feladattal megbízott érdi székhelyű cég képtelen fenntartani az elvárt és korábban megszokott szolgáltatási színvonalat Budaörsön.

A veszélyes hulladékok begyűjtése pedig egyáltalán nem szerepel a feladataik között. Ezt most önkormányzati pénzből végzi Budaörs; a szeptember 16-ai akción 5 nagy kamion telt meg veszélyes hulladékkal.

 

Biró Gyula egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a lakótelepen legközelebb október 6-án lesz lomtalanítás. 

 

A lomtalanítással kapcsolatban fontos tudni, hogy a közterület rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a nagydarabos hulladék mellett a szóródó  anyagokat dobozba, zsákba gyűjtve kell kihelyezni, legkorábban a lomtalanítást megelőző naptól a szállítási  nap reggel 7 óráig, az ingatlan elé úgy, hogy az a forgalmat ne akadályozza.

Nem szabad kirakni építési törmeléket, gumiabroncsot, elektronikai – és egyéb veszélyes hulladékot, illetve kommunális hulladékot!

A közöltek betartását a Közterület-felügyeleti csoport szokta ellenőrizni.

 

 

lomtalanitas_btg

 

2018. április 14-től kérhető a helybe jövő lomtalanítás a családi házas övezetben.

A tavaly bevált új módszer szerint: a lomtalanítás minden előfizető budaörsi ügyfél számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m3 mennyiségig, ingyenesen vehető igénybe – főleg szombatonként 8:00 és 17:00 óra között.

bejelentéseket továbbiakban is helyben, a BTG Nonprofit Kft. központjában lehet megtenni:

– nyitva tartási időben (hétfő, kedd, szerda 7:30 – 15:30, csütörtök 7:30-19:30, péntek 7:30-12:00): vagy személyesen az  ügyfélszolgálaton a 06 23 421 010-es központi számunk tárcsázása után a 3-as mellék (hulladékszállítás) kiválasztásával.

– minden hétköznap 8:00 és 15:00 óra között: a 06 30 937 8299 mobil telefonszámon.

– bármikor: A lomtalanitas@btg.hu email címre küldött levéllel.

a BTG honlapján (www.btg.hu), a főoldal jobb oldalán található „bejelentés, panasz” menü legördülő listájából kiválasztott „lomtalanítás megrendelése” pont használatával.

 

A bejelentések során az alábbi információkra van szüksége a BTG-nek:

Az Ön neve és címe, mobil és/vagy vonalas telefonszáma, e-mail címe.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.