9. Testvérvárosi szüreti mulatság a Csiki-Pihenőkertben

(Budaörs, 2018. október 1. – Budaörsi Infó) 2018. szeptember 29-én rendezték meg a 9. Testvérvárosi Szüreti Mulatságot a Csiki Pihenőkertben. 

 

 

2018. szeptember 30-án került sor az Európa kertben elültetett, Budaörsről és testvérvárosainkból származó (Bretzfeld – Németország, Kisújfalu – Szlovákia, Magyarkanizsa – Szerbia, Pula – Horvátország) szőlőtőkék leszüretelésére, és a „közös antik gyökereinket és uniós jövőnket szimbolizáló bor” elkészítésére.

A rendezvényen először a testvérvárosaink bemutatására kerül sort, majd pedig Bíró Gyula alpolgármester elmondta köszöntő beszédét.

 

ozedf

 

 

„Majd egy évtizedes múltra tekint már vissza ez a rendezvényünk, ahol a budaörsiek kötetlenül találkozhatnak a testvértelepüléseinkről érkezett vendégekkel.

Ma itt vannak a szlovákiai Kisújfaluból, és a horvátországi Pulából. Köszönjük nekik, hogy elfogadták meghívásunkat és rászánták magukat erre a nagy útra, hogy újra együtt lehessünk. 

Hosszú évekkel ezelőtt alakítottuk ki itt a Csiki Pihenőkertben az úgynevezett Európa Kertet, amelybe valamennyi testvértelepülésünkről származó szőlőtőkéket ültettünk el. Azóta szerencsére termőre fordultak ezek a tövek, így ilyenkor ősz elején, együtt szüretelhetjük le.

Szimbolikus, hogy a különböző helyekről származó szőlőből a végén majd egyfajta bor készül, amelyben így valamennyi testvértelepülésünk ízei is helyet kapnak.

Természetesen a szüretelés, szőlőtaposás és préselés mellett minden más is lesz, ami egy igazi szüreti mulatsághoz hozzá tartozik. A borkóstolástól, a bográcsos ebédig, a kemencében sült lepénytől a közös táncig és a szüreti játékokig.

Ám a sok esemény mind egyetlen nemes célt szolgál, lehetőséget ad arra, hogy jól érezzük magunkat együtt, ismerkedjünk és kötetlenül beszélgessünk, ami a legfontosabb a barátságok elmélyítéséhez.”    

 

 

jhdr

 

Ezután a közös szüretelés következett.

A program zárásaként pedig bográcsos ebéddel vendégeltek meg mindenkit.

 

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (1)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (2)


szoloszuret_18_csikipihenokert (4)

szoloszuret_18_csikipihenokert (5)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (6)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (7)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (8)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (9)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (10)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (11)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (12)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (13)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (14)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (15)

 

szoloszuret_18_csikipihenokert (16)

 

rbt

 

rhdr

 

rhdr

 

rbt

 

btr

 

ozedf

 

ozedf

 

ozedf

 

ozedf

 

btr

 

rbt

rbt

 

btr

 

 

jhdr

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.