Tíz éves a Budaörsi Infó – Mi történt 2017-ben?

(Budaörs, 2018. szeptember 17. – Budaörsi Infó) Elindult a visszaszámlálás. 2018 októberében a Budaörsi Infó egy rendhagyó kiállítással várja az érdeklődőket a budaörsi Városháza aulájában. Tíz éves születésnapunkhoz érve visszatekintünk az elmúlt évekre, és megmutatjuk önöknek városunk néhány sajtótörténeti pillanatát. Hónapról hónapra egy-egy év eseményeiből emelünk ki részleteket, hogy átgondolhassuk mi minden változott azóta.

 

 

2017-ben írtunk először arról, hogy egy alternatív tanoda nyílik Budaörsön általános iskolásoknak KettőPontNulla néven. A projekt szülői, szakmai összefogásból és – elsősorban budaörsi – cégek, vállalatok és a Budaörsi Infó támogatásának segítségével indult. A kezdeményezés elindítója Kalovits- Ruzsonyi Ágnes.

Februárban egy exkluzív hírről számoltunk be önöknek, miszerint újjáépül az emlékmű a Farkashegyen. Ezt a kezdeményezést azóta már tettek követték és immár a kirándulók a megújult vitorlázórepülős emlékművet csodálhatják.

 

 

17_10_21_EMLEKMUAVATAS (24)

 

Ugyanebben a hónapban tapasztalhattuk azt is, hogy a Budaörsi kopárokon természetvédelmi célú élőhely-rekonstrukciós munkák zajlottak. A kopárokon nagyon sok feketefenyőt vágtak ki, amely a közhiedelemmel ellentétben nem őshonos hazánkban.

Ebben az évben olvashattak újságunkban az II. budaörsi Ki mit tud? győzteseiről is, valamint arról, hogy közel 500 ezer forint gyűlt össze a Nőnapi Jótékonysági bálon, amit a budaörsi tűzoltók, a mentők és A Budaörsi NŐ fotókiállítás szervezői hirdettek.

 

abudaorsino2018 (9)

 

Sajnos arról is cikkeztünk, hogy két év után sem történt meg a kőhegyi építkezés okozta természeti kár helyreállítása. Bizonyára emlékeznek arra, hogy a Máriavölgy utcában egy hatalmas tájsebet okozott egy vállalkozó. Erre a problémára azóta sincs megoldás.

2017 áprilisában gyulladt ki Budaörsön egy ötezer négyzetméretes raktárépület a Vasút utcában. Szerencsére azóta sem történt hasonló volumenű káresemény.

A budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum 2017-ben ünnepelte 30-dik születésnapját,amelynek alkalmából arra kérték a budaörsieket, hogy régi emlékeiket, kincseiket
osszák meg velük, amelyek a svábság múltjáról mesélhet. Ezekből a tárgyakból a megújult múzeumban már kiállítás is nyílt.

 

heimatmuseum18_05_12_atado (39)

 

Júliusban az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék nem jogerős döntése értelmében az államnak vissza kellett volna fizetnie a budaörsi önkormányzat számlájára mintegy 765 millió forint szolidaritási hozzájárulást. Mint tudjuk ez azóta sem történt meg.

2017-ben volt nyolcvan éves a budaörsi repülőtér. Ez évben indult el egy egyedülálló ingyenes gyermekjogi fogadóóra és jogsegély Budaörsön ami azóta is aktívan működik. Havonta fogadóórát tart a Városházán a Hintalovon Alapítvány, amelynek keretében a civil szervezetek ügyvédje gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a budaörsieknek.

Augusztusban arról cikkeztünk, hogy nem teljesítette az Érdi Tankerületi Központ szerződésben vállalt kötelezettségét, és nem történt meg az államosítás következtében az általa vagyonkezelésbe vett iskolák nyári felújítása. Ezért Budaörs jogi lépésekre szánta el magát, derült ki a képviselő- testületi ülésen.

Szeptemberben arról találtak lapunkban információt olvasóink, hogy Budaörsön, tervezik az ország negyedik Bauhaus áruházának megnyitását. Ezek a tervek azóta sem valósultak meg.

25 milliós beruházás történt az Egészségügyi Központban mindeközben, hisz egy új gasztroenterológiai rendelő nyílt városunkban.

Jó hírekből sem voltunk híján ez évben, hisz a budaörsi Tűzoltó laktanya is ekkor bővült ki. Az átadáson a Bretzfeld és Kisújfalu tűzoltóinak küldöttei és számos hazai település önkéntesei, valamint a helyi közélet szereplői is megjelentek.

 

felujitas_tuzoltosag_17_08 (17)

 

Ebben az évben lett 25 éves a Leopold Mozart Zeneiskola, amelyet egy színvonalas jubileumi műsorral ünnepeltek.

Októberben átadták az újjáépült vitorlázórepülő- emlékművet a Budaörsi Farkashegyen. Decemberben arról számoltunk be, hogy elektronikus rendszert építettek ki az Egészségügyi Központban.

Wittinghoff Tamás mindeközben nyílt levelet intézett a helyi vállalkozóknak, amelyben arról tájékoztatta az érintetteket, hogy a drasztikus állami elvonás az oka annak, hogy adóemelésre kényszerült a város.

Hogy az évet ne egy rossz hírrel zárjuk, 2017-ben is kiosztották a közművelődési és sport díjakat. Lakatos György, a Budaörsi Tanoda vezetője, Bukta Ágnes, a BSC Tenisz Szakosztály sportolója és Kovács Sándor, a Budaörsi Sport Klub Judó Szakosztályának utánpótlásáért felelős edzője kapta meg idén ezeket a kitüntetéseket.

Kövessék figyelemmel hírportálunkat, hiszen hamarosan bővebb információt találhatnak a Budaörsi Infó 10 éves jubileumi kiállításáról.

 

 

(B. Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.