Negyven éves a Zippel-Zappel óvoda – Boldog születésnapot!

(Budaörs, 2018. szeptember 10. – Budaörsi Infó) 1978-ban épült a város lakótelepi övezetében, a kertes házak határán egy óvoda, amely 2007 tavaszán nyerte el mai, az intézményben folyó nemzetiségi nevelést hangsúlyozó Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda elnevezést. Idén ünnepli 40 éves évfordulóját, amelynek alkalmából minden régi és új ovist sok szeretettel várnak. 

 

 

2018. október 6-án 10:30-kor kezdődik a vidám születésnapi délelőtt. László Gáborné az óvoda vezetőjével készült interjúnkat hamarosan olvashatják hírportálunkon az óvoda múltjáról jelenéről és jövőjéről.

 

zippelzappel

 

Az óvodáról

Az intézmény négy óvodai csoporttal, tágas játszókerttel és tornaszobával rendelkezik.

A csoportszobák barátságos, otthonos légköre várja a gyermekeket. A gyermekcsoportok életkori összetétele a mindenkori igényeket kívánja kielégíteni, így előfordulhat az osztatlan, osztott és részben osztott életkorú közösség.

A csoportok napirendjét a gyermekek életkorához igazítva, a rugalmasságot és fokozatosságot követve alakítják. A rugalmas napirenddel igyekeznek megnövelni a játék és a gyermekek által szabadon választott, más mozgásos tevékenységek idejét, ezzel biztosítjuk az eltérő ütemben fejlődő gyermekek részére a megfelelő teret és időt.

A már kialakult óvodai hagyományok, rendezvények a közösségi és a családi együttműködést erősítik. (Termésköszöntő, Márton nap, Farsang, Német Nemzetiségi Hét, Játszó délelőttök, évenkénti váltásban a Majális és a, Nyúlcipő – Családi futónap).

 

18_05_12_nyulcipo_zippelzappel (6)

 

16_05_21_nyulcipo_futas_zippel_zappel_ovda6

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.