Megújul a Lévai utcai gyermekorvosi rendelő

(Budaörs, 2018. augusztus 21. – Budaörsi Infó) Játszósarok, gyermekbarát bútorzatok és teljesen megújult, akadálymentes környezet fogadja 2018. október végétől a Lévai utcai orvosi rendelőben a gyermekes családokat. A felújításra 70,94 millió forintot nyert Budaörs Város Önkormányzata.

 

Sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében című pályázatra Budaörs Város Önkormányzata, amelynek keretében megújul a Lévai utca 31. szám alatt található orvosi rendelő és védőnői szakszolgálat.

A kivitelezés várhatóan október végéig tart, addig zárva lesz az épület, a rendelőben dolgozó három háziorvos és négy védőnő azonban folyamatosan fogadja a gyerekeket, ebben az időszakban más helyszínen, de azonos időpontokban.

A projekt keretében megtörténik az önkormányzati tulajdonú rendelő belső felújítása, ezen belül új burkolatokat alakítanak ki és a beépített rendszerek cseréjét is elvégzik. A felújítás során szigetelést kap a padlózat és a homlokzati falak. Emellett akadálymentesítésre is sor kerül.

A beruházás során cél a gyermekbarát belsőépítészeti megoldások alkalmazása, a rendezett, higiénikus környezet biztosítása, modern egészségügyi eszközök felszerelése, valamint családbarát funkciók kialakítása – így például játszósarkkal is gazdagodik a rendelő. A projekt részeként egészséges életmódra és prevencióra irányuló szemléletformáló programok is megvalósulnak, újdonságként például babamasszázzsal is bővülnek majd a rendelő szolgáltatásai.

 

gyermek_haziorvosi_rendelo_levai_u_budaors_01_2018jul

 

A projekt részletes bemutatása:

A Lévai utcai orvosi rendelő Budaörs lakótelepi környezetében található. A ház jól megközelíthető gyalogosan, tömegközlekedéssel vagy autóval is. A kialakított helyiségekben jelenleg 3 házi gyermekorvos és 4 területi védőnő dolgozik. A rendelő megfelel a jogszabályok által meghatározott követelményeknek, de átalakításra és korszerűsítésre szorul.

A kivitelezés várhatóan október végéig tart, addig zárva lesz az épület, a rendelőben dolgozó három háziorvos és négy védőnő azonban folyamatosan fogadja a gyerekeket, ebben az időszakban más helyszínen, de azonos időpontokban.

A projekt keretében az önkormányzati tulajdonú rendelő belső felújítása, továbbá akadálymentesítés, családbarát funkciók kialakítása, egészséges életmódra és prevencióra irányuló szemléletformáló programok valósulnak meg (ezek nem engedélyköteles tevékenységek).

A gyermekorvosi rendelő és a védőnői szakszolgálat helyiségei egy tíz emeletes panelos szerkezetű lakótelepi épület földszinti helyiségeiben helyezkednek el, amely terület eredetileg nem volt beépítve, így a helyiségek padozata vízszigetelés nélkül készült. A falszigetelés nélkül épült homlokzati falak erőteljesen vizesedtek.

Elsődleges feladat a látható vizesedési foltok eltüntetése, és a további vizesedés költséghatékony csökkentése, illetve a helyiségek teljeskörű belső felújítása, mivel a helyiségekben alkalmazott burkolatok és beépített rendszerek elavultak.

A fejlesztés során többlet érték keletkezik: babamasszázs, gyermekbarát belsőépítészeti kialakítás, játszó sarok, rendezett, higiénikus környezet, modern egészségügyi eszközök.

Két házi gyermekorvos is rendelkezik nemzetközi szakmai és kórházi gyakorlati tapasztalattal. Nyitottak az újszerű, preventív programok megvalósítására, amelyek szintén a projekt részei.

 

A projekt kezdésének dátuma: 2018.05.31.

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2019.01.31.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.