Szeptember 3-ától újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

Szeptember 3-ától ismét teljes vonalán járnak a nagykörúti villamosok, befejeződik az Oktogon és a József utca közötti, június 16-án kezdődött felújítás.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az átadásig még kétszer változik a villamosok menetrendje.

Vasárnaptól egy héten keresztül a 4-es és 6-os villamosok két szakaszra osztva, a Széll Kálmán tér és az Oktogon, illetve a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között járnak. Augusztus 25-étől a teljes megnyitásig viszont az Oktogontól egészen a dél-budai végállomásokig pótlóbusz közlekedik.

Szeptember 3-án éjjel és 4-ére virradóra a teljes vonalon pótlóbusz jár a reggeli villamos-üzemkezdetig, onnantól viszont a teljes vonalon a villamosok közlekednek. További aszfaltozási és útburkolatfestési munkák még lesznek, de ezek már nem zavarják majd a villamosforgalmat.

A nagykörúti Európa legforgalmasabb villamosvonala, amelyen nonstop a közlekedés. A június 16-án kezdődött felújítás során a BKV az Oktogon és a József utca között a korábbinál korszerűbb felépítményű pályát építtetett, így a jövőben szükségessé váló karbantartási munkák a mostaninál gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetők lesznek. Több mint három kilométeres hosszon épült át a villamospálya. Ezen a szakaszon legutóbb a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak kisebb beavatkozások történtek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.