Új kültéri kondipark Budaörsön

(Budaörs, 2018. augusztus 8. – Budaörsi Infó) 2018. augusztus 8-án Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere és Kálóczi Imre alpolgármester, a Budaörs Handball társadalmi elnöke, átadták a sportolók és a város számára az Önkormányzat és a Budaörs Handball közös beruházásában megvalósult Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (BVUSS – Budaörs, Hársfa u. 6.) mellett található kültéri kondiparkot. 

 

 

A park 130 négyzetméter területű, összköltsége 12 millió forint volt, amelyből 30%-ot Budaörs Város Önkormányzata vállalt magára.

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (13)

 

Wittinghoff Tamás beszédében elmondta, hogy Budaörsön az elmúlt két-három évtizedben nagyon sokat tettek azért, hogy minél több sportolási lehetőséget biztosítsanak intézményi kereteken belül és azon kívül egyaránt.

 

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (7)

 

„A bővülő lehetőségek egyre inkább bővülő igényeket teremtenek, egyre több olyan sportegyesületünk, szakágunk van, ahol a legmagasabb szinten versenyeznek sportolóink. Így van ez a kézilabdásokkal is, akik tavaly kerestek meg bennünket, hogy részben TAO támogatásból, részben önkormányzati forrásból megvalósíthatnánk közösen ezt a projektet.

Természetesen igent mondtunk azzal a feltétellel, hogy ne csak a versenysportnak adjon lehetőséget, hanem mindenki számára használható legyen a kondipark. Minden lehetőség adott a kézilabdásoknak és a nagyközönség számára is hosszú távon, minőségi sportolási lehetőséget teremtsen.

Köszönöm mindenkinek a részvételét, aki ennek a tervnek a megvalósulásban közreműködött.”

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (12)

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (11)

 

Kálóczi Imre hozzátette, hogy a klub alapítása óta törekszenek a partnerségre a várossal.

„Nem titkolt célunk, hogy egyre jobban beleszövődjünk Budaörs életébe. A nálunk sportoló több mint 300 gyerek és a felnőtt csapat népes szurkolótábora is mutatja, hogy jó úton haladunk.

Nem a kondipark az első projektünk, ami sokkal tágabb rétegekhez jut el, mint a budaörsi kézilabda család. A Bleyer udvarán a sportpálya burkolata és a sportcsarnokban található LED-fal túlmutat rajtunk.

Köszönjük a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a városvezetésnek, hogy ez az álom is megvalósulhatott. Bízom benne, hogy sportolóink és budaörsi lakosok is nagy megelégedésükre fogják használni a kondiparkot.”

 

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (1)

 

A kondipark egy olyan sokoldalúan használható kis területigényű kültéri fitneszpálya, amely alkalmas bármely korcsoport edzési igényeit megfelelően kielégíteni.

A kondipark biztonságos, az eszközök körül ütéscsillapító burkolat szolgálja a biztonságos és szakszerű használhatóságot.

A kondiparkot felnőtt felügyelet mellett gyermekek testedzésére, kondíciójuk javítására, játékos feladatokkal ügyességük fejlesztésére használhatják.

Használata a sportolni vágyó saját testsúlyának emelésén, megtartásán, felhúzásán alapul, ennek megfelelően nincsen szükség külön súlyokra, mozgó illetve mozgatható alkatrészekre.

Az eszközök sokoldalúan használhatók, az edzők kreativitásán múlik a végezhető gyakorlatok száma. A kondipark eszközeit mindenki csak saját felelősségére használhatja!

Kapacitás: egyszerre akár 50 ember is sportolhat a kondieszközökön, 1:1 pihenőidővel.  Mint minden más kondiparknál, itt is egyszerűen színesíthetőek az edzés gyakorlatok a különböző edzéseszközök, mint például a TRX, kettlebell vagy a medicinlabda bevonásával.

 

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (9)

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (8)

 

 

A kondipark eszközei:

– Kombinált húzódzkodó
– Bordásfal
– Fekvőtámasz kereszt
– Has- és hátizom erősítő
– Egyenes húzódzkodók
– Multifunkciós húzódzkodó
– Lépegetők
– Dupla multifunkciós tréner
– Párhuzamos korlát három elemes
– Vízszintes hullám
– Szűk húzódzkodó
– Alacsony húzódzkodó-tolódzkodó
– Medicin céltábla
– Tolódzkodó oszlopon
– Z-tolódzkodó
– Alacsony párhuzamos korlát
– SW létra

 

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (7)

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (3)

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (2)

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (4)

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (5)

 

felnottjatszoteruszoda18_08_08 (6)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.