Babos Tímea: remélem, ez még mindig csak a kezdet

Egy új korszak kezdetében bízik Babos Tímea, aki múlt hétfő óta vezeti női párosban a tenisz-világranglistát.

 

A 25 éves játékos hétfői sajtótájékoztatóján felelevenítette, hogy kislányként gyakran álmodozott a világelsőségről, Grand Slam-győzelemről és hogy tízezres stadionokban szerepeljen.

“Az álmaim sorban valóra váltak, de remélem, hogy ez még mindig csak a kezdet. Bő fél éven belül WTA-világbajnok lettem, megnyertem az Australian Opent és első lettem a világranglistán párosban. Most szeretném megtartani ezt a helyezést” – jelentette ki a soproni teniszező elárulva, hogy edzőjével, Thomas Drouet-val csak októberben kezdtek el külön a párosra gyakorolni.

Ami a páros sikerek hatását illeti, Babos Tímea úgy vélekedett, hogy biztosabbá vált a játéka, és azt tekinti a követező lépcsőfoknak, hogy az egyéniben is kamatoztassa ezt, mivel onnan még hiányzik a magabiztosság.

“Wimbledonban a harmadik forduló után az öltözőnél vártak a WTA képviselői, és közölték, hogy én vagyok az új No. 1, ezért másnap nem játszom meccset, mert egy londoni fotózáson veszek részt. Nagyon nehéz volt a trófea, amelybe egyébként minden világelső kap egy gyémántot, s ebbe belevésik a monogramját is” – mesélte a játékos, majd rátért arra, hogy az eddig pénzdíjakból megkeresett ötmillió dollárban mennyi befektetés van: “Egy teniszezőnek a családja kiskorától évi 20-25 millió forintot költ a versenyeztetésre, az elején még az utazások során boltból étkeztünk, és senki nem evett nálam több grillcsirkét koktélparadicsommal” – idézte fel a küzdelmes indulást, majd elmondta, hogy a még jobb eredmények érdekében hamarosan állandó fizioterapeutát szeretne felvenni a stábjába.

A közeljövőre vonatkozó további terveiről szólva kifejtette, csütörtökön hathetes amerikai túrára indul, melynek során már csak nagy tornákon indul, és az év hátralévő részében 10-11 versenyen vesz részt a szezonzáró szingapúri WTA-vb előtt.

“Szeretnék egyesben a top 20-ba kerülni, ennek érdekében kevesebb párost játszom a továbbiakban” – tette hozzá.

A hétfői sajtóeseményen Babos Tímea bejelentette, hogy egy elárverezett ütőjének a bevételéből egy új ultrahangkészülék megvásárlásához segíti a soproni kórház gyermekosztályát.

Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy már több mint tíz éve segítik Babos Tímea pályafutását, és az elmúlt években több mint kétezer fiatal sportolót támogattak összesen 400 millió forintból.

 

 

 

Babos egyesben 39., párosban az élen áll

 

Babos Tímea párosban továbbra is vezeti a női teniszezők világranglistáját, míg egyesben egy helyet rontva a 39.

Az élcsoportban nem történt változás egyesben, így az első helyen változatlanul a román Simona Halep áll, a dán Caroline Wozniacki előtt.

Babos mögött a második legjobb magyar Stollár Fanny, aki hat pozíciót hátracsúszva a 154. az egyéni listán.

 

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
————————————————————
1. ( 1.) Simona Halep (román)        7571 pont
2. ( 2.) Caroline Wozniacki (dán)    6740
3. ( 3.) Sloane Stephens (amerikai)  5463
4. ( 4.) Angelique Kerber (német)    5305
5. ( 5.) Elina Switolina (ukrán)     5020
6. ( 6.) Caroline Garcia (francia)   4730
7. ( 7.) Garbine Muguruza (spanyol)  4620
8. ( 8.) Petra Kvitova (cseh)        4550
9. ( 9.) Karolina Pliskova (cseh)    4485
10. (10.) Julia Görges (német)        3980
11. (11.) Jelena Ostapenko (lett)     3787
12. (12.) Madison Keys (amerikai)     3596
13. (13.) Darja Kaszatkina (orosz)    3525
14. (14.) Venus Williams (amerikai)   2801
15. (15.) Elise Mertens (belga)       2755
…39. (38.) Babos Tímea              1300
…154. (148.) Stollár Fanny           388

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.