Veszélyben a kincseink – Raktárhelyiséget keres a Heimatmuseum

(Budaörs, 2018. július 13. – Budaörsi Infó) Az elmúlt hónapokban a képviselő-testületi üléseken hallhattunk arról, hogy Bleyer Jakab Heimatmuseum raktárban lévő tárgyainak új helyet kell találni, mert az a ház, amiben eddig tárolták az “emlékeket” az Önkormányzat tulajdona és igényt tart rá a továbbiakban. 

 

 

Dr. Gajdos Frank Katalin, a Heimatmuseum igazgatója a júniusi képviselő-testületi ülésen haladékot kért arra, hogy a jelenlegi raktárukból átköltözzenek egy új helyre, mert még nem találták meg a megfelelő raktárhelyiséget. Akkor a testület október 31-ig adott haladékot a múzeumnak.

Dr. Muskovics Andrea muzeológus és dr. Gajdos Frank Katalin már elkezdték a tárgyakat különválogatni és eldobozolni, hogy zökkenőmentesen menjen majd a költözés, viszont még mindig keresik azt a házat vagy lakást, esetleg garázst, ami alkalmas lehet számukra.

 

heimatpakolas (4)

 

Dr. Gajdos Frank Katalin a Budaörsi Infónak elmondta, hogy majdnem 200 négyzetméteren vannak a tárgyaik, amelyek kiemelt figyelmet igényelnek.

“Sajnos az éves költségvetésünkbe ez nem volt betervezve (a költözés – a szerk.), viszont próbáljuk megoldani ezt a problémát. Nagyon nehéz olyan épületet találni Budaörsön, amelynek a mérete és az ára is megfelelő számunkra. 

 

heimatpakolas (11)

 

heimatpakolas (10)

 

heimatpakolas (9)

 

heimatpakolas (8)

 

heimatpakolas (6)

 

Most selejtezünk, és a régi bútorokat hamarosan sterilizálnunk is kell, hogy amikor ezek a tárgyak bekerülnek a múzeum kiállítóterébe, akkor ne okozhassanak kárt a többi értékben.

A múzeum látványterme úgy lett berendezve, hogy mindig egy-egy szeletét be tudjuk mutatni a gyűjteményünknek, így bízom abban, hogy valahol a közelben találunk egy raktárt, hisz heti rendszerességgel kellene odamennünk.”

 

heimatpakolas (1)

 

heimatpakolas (16)

 

heimatpakolas (15)

 

heimatpakolas (14)

 

heimatpakolas (13)

 

 

Ha bárki tud olyan kiadó ingatlant Budaörsön, ami alkalmas lehet ezeknek a muzeális tárgyaknak a tárolására, az jelezze a Heimatmuseumnak vagy írjon szerkesztőségünknek. Ne hagyjuk, hogy a múltunk egy darabkája elvesszen. 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.